Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μαλακατές: «Πιθανό να παίξουμε Challenge Cup, αν υπάρχει περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία»

Μαλακατές: «Πιθανό να παίξουμε Challenge Cup, αν υπάρχει περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία»

Την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί στο Challenge Cup σε άνδρες και γυναίκες εκφράζει προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τ. Μαλακατές.

Μέχρι τις 5 Ιουνίου οι ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα δηλώσουν συμμετοχή και σε ποια διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη εκφράσει επιθυμία για το Challenge Cup.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στην TodayPress, ο T. Μαλακατές δήλωσε: «Το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξουμε στο Challenge Cup, που έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα διάκρισης. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και είναι και συνάρτηση τι περιθώριο υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για το πού θα μπούμε τελικά να παίξουμε. Οι προπονητές και στο βόλεϊ ανδρών και στο βόλεϊ γυναικών σαν επιλογή έχουν το Τσάλεντζ Καπ γιατί μας δίνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παίξουμε τελικό και ίσως να διεκδικήσουμε και τίτλο».

Τα σενάρια από τη CEV

Η επιθυμία βέβαια από την πραγματικότητα διαφέρει και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια η CEV βλέποντας αρκετές ομάδες να επιλέγουν την 3η τη τάξει διοργάνωση ούτε wild card δίνει, ούτε κάνει διευκολύνσεις.

Η φετινή χρονιά, όμως, αναμένεται με ενδιαφέρον και αυτό γιατί υπάρχουν ουκρανικές ομάδες (σ.σ οι οποίες αν συμμετάσχουν θα πρέπει να παίζουν σε ουδέτερη έδρα λόγω του πολέμου) και γενικά πολλές ιδιαιτερότητες τις οποίες έχει δημιουργήσει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σε σύγκριση με το παρελθόν οι ελληνικές ομάδες -όπως συνέβη και πέρυσι- συμμετέχουν κανονικά όλες στα Κύπελλα Ευρώπης και αυτό γιατί μεταφράζεται σε έξτρα χρήματα στα ταμεία τους από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος (σ.σ νομοθετική ρύθμιση Αυγενάκη).

Κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία μέρα και φυσικά να είναι σίγουρος για το πού θα δηλώσει συμμετοχή, για να μην υπάρξει κίνδυνος να χάσει τη θέση του.

Αν πάλι δηλώσει στα προκριματικά του Champions League ως ο Πρωταθλητής, έχει δυνατότητα αν αποκλειστεί να υποχωρήσει στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, αυτή του CEV Cup.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...