ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με Μανασή ο Μελισσουργός

Με Μανασή ο Μελισσουργός

Στο πλευρό του Γιώργου Μελισσουργού εν όψει των εκλογών της ΕΟΠΕ συντάσσεται και ο Βασίλης Μανασής ο οποίος στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε 4 άξωνες που είναι το μάρκετινγκ, η Α1 των γυναικών, τη εκπαίδευση του προσωπικού των Ενώσεων και σωματείων, αλλά και η οικονομική διαχείριση.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Μανασή

Αγαπητοί φίλοι / συνάδελφοι / συνεργάτες,

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόσκληση του κ. Γεωργίου Μελισσουργού, επικεφαλής της Κίνησης «Volley 2012», για τη συμμετοχή μου ως υποψήφιου μέλους του ΔΣ στις επερχόμενες εκλογές της Ε.Ο.ΠΕ. Θεωρώ ότι η παρούσα περίοδος είναι κρίσιμη και απαιτεί συστράτευση όλων των δυνάμεων, προκειμένου το άθλημα να επανακτήσει την αίγλη του, με κύριο στόχο τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου είναι η συνεννόηση, η συναίνεση και η συνεργασία όλων των παρατάξεων. Από τα πολλά που πρέπει και μπορούν να γίνουν, ακράδαντα πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους παρακάτω τέσσερις βασικούς άξονες δράσεων, για την υλοποίηση των οποίων, εφόσον με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις:

1) Μάρκετινγκ
• Ανάπτυξη στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη τετραετία που θα βασίζεται στην ανάλυση της αγοράς και στην κατανόηση της θέσης της Ε.Ο.ΠΕ στο γενικότερο περιβάλλον της χώρας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και ειδικότερα στο περιβάλλον του αθλητισμού.
• Άμεσος προσδιορισμός των στόχων του νέου πλάνου μάρκετινγκ που θα θέσει το πλαίσιο συγκεκριμένων τακτικών ενεργειών.
• Υποστήριξη του πλάνου από το Διοικητικό Συμβούλιο με τη δέσμευση φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ώστε να γίνει εφικτή η αποτελεσματική υλοποίησή του και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του.
• Διαρκής ανάλυση των δεδομένων και συνεχής έλεγχος και αξιολόγηση του πλάνου.
• Αρτιότερη οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία του τμήματος Μάρκετινγκ με σκοπό την αύξηση των εσόδων από εμπορικές και χορηγικές συμφωνίες.
• Προσδιορισμός των πλεονεκτημάτων της δυναμικής που φαίνεται να παρουσιάζει η Εθνική Ομάδα των Ανδρών και αξιοποίηση των σοβαρών προοπτικών του Beach Volley.

2) Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών
Σύσταση ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από ειδικούς εμπειρογνώμονες και επιστήμονες, η οποία θα εκπονήσει μελέτη για την βελτίωση της οργάνωσης του πρωταθλήματος Α1 των Γυναικών που μεθοδικά θα οδηγήσει: α) στην προσέλκυση περισσότερων φιλάθλων, θεατών και χορηγών και β) την ομαλή μετάβαση στον επαγγελματισμό, οπότε τα σωματεία θα δημιουργήσουν τη δική τους ένωση και θα αναλάβουν τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

3) Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού Ενώσεων και Σωματείων
Μία ακόμα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της Ομοσπονδίας είναι ασφαλώς η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (μελών ΔΣ, διοικητικών στελεχών, προπονητών, διαιτητών, κλπ.) μέσω της τακτική τους εκπαίδευσης σε επίπεδο Ενώσεων και Σωματείων. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν ουσιαστικά: α) η συνέχιση των σεμιναρίων που ξεκίνησε η παρούσα διοίκηση, β) η δημιουργία: μίας πλατφόρμας εκπαίδευσης, μέσω του ιστότοπου της Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, για την ικανοποίηση των αναγκών των απομακρυσμένων σωματείων και γ) η δημιουργία μίας Εθνικής Σχολής Αθλητικών Στελεχών από τη ΓΓΑ.

4) Οικονομική Διαχείριση
Στην περίοδο της σοβαρής κρίσης που βιώνουμε στη χώρα μας κατά συνέπεια και στον αθλητισμό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η σύσταση διαρκούς ομάδας εργασίας από έμπειρους παράγοντες σωματείων και οικονομολόγους με σκοπό:
α) τη μελέτη περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους της Ε.Ο.ΠΕ. και των Ενώσεων προκειμένου να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι για την ανάπτυξη του αθλήματος.
β) την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οικονομική ελάφρυνση των σωματείων (μείωση του κόστους των μετακινήσεων, μαζικές αγορές αθλητικού υλικού και εξοπλισμού, κλπ.).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Βασίλειος Μανασής