DARK ROOM

Μαραντόνα: «Αυτό το μετάλλιο αξίζει σαν… Μουντιάλ» (vid)

Μαραντόνα: «Αυτό το μετάλλιο αξίζει σαν… Μουντιάλ» (vid)

Λίγες ώρες μετά το θρίαμβο με 3-2 επί της Βραζιλίας και την κατάκτηση του τίτλου της Αργεντινής στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Τορόντο ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού TyC, παρουσία του Ούγκο Κόντε, φανερά συγκινημένος άφησε να εννοηθεί πόσο ξεχωριστή ήταν για ολόκληρη τη χώρα αυτή η επιτυχία.

Είναι γνωστή άλλωστε η αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και πριν από την κόντρα στο ποδόσφαιρο, που με τα χρόνια σιγά σιγά μεταφέρθηκε σε όλα τα αθλήματα και κάποιες φορές δυστυχώς ξεφεύγει και από τα αθλητικά πλαίσια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι δύο χώρες σπανίως δίνουν ακόμη και… φιλικά μεταξύ τους!

“Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα… Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι υπέροχα, φίλε… Αυτό το μετάλλιο είναι σαν το Μουντιάλ”  είπε μεταξύ άλλων ο για πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, “Ντιεγκίτο” και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον γιό του περήφανου και συγκινημένου επίσης πατέρα Ούγκο Κόντε. “Ο γιός σου πρέπει να “χτυπήσει” τατουάζ την φανέλα της Εθνικής. Είναι σαν και εμάς… δεν τα παρατάει σε κανέναν αγώνα” υποστήριξε ο ‘Θεός” του αργεντίνικου αθλητισμού πλέοκοντας το εγκώμιο του 25χρονου γιού του και MVP της διοργάνωσης, Φακούντο Κόντε αλλά και του Ιταλοαργεντίνου ομοσπονδιακού τεχνικού, Χούλιο Βελάσκο.