Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μαργαρίτης : «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε τον καλύτερο φάκελο»

Μαργαρίτης : «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε τον καλύτερο φάκελο»

Για την έλευση του Χαβιέ Ερνέστο Σκουλ Χιμένες στον ΠΑΟΚ, το παρασκήνιο της μεταγραφής του διεθνή Κουβανού, αλλά και την απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού της Κούβας να απαγορεύσει την μεταγραφή παικτών σε Ιταλία και Ρωσία, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΑΡΤ FM 90.6 και την εκπομπή ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ ο πρώην διαιτητής και νυν μάνατζερ αθλητών Κώστας Μαργαρίτης.

Η παρουσία και η συνεισφορά του στην ιστορική συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον 25χρονο διεθνή Κουβανό Ερνέστο Χιμένες ήταν καθοριστική και καταλυτική.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την έλευση του Χιμένες στην Θεσσαλονίκη αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για τον Κώστα Μαργαρίτη ο οποίος χωρίς λόγια, αλλά με πολύ δουλειά και ατελείωτες διαπραγματεύσεις και προσωπικές επαφές έδειξε προς όλους ποιος είναι ο ρόλος ενός μάνατζερ.

Ο Κώστας Μαργαρίτης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του ΑΡΤ FM 90,6 και της εκπομπής ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ και μίλησε για την μεταγραφή του Χιμένες στον ΠΑΟΚ, αλλά και τις προσωπικές του ενέργειες για την ολοκλήρωσή της και το παρασκήνιο που υπήρξε σε αυτή την ιστορική μεταγραφή του 25χρονου διεθνή Κουβανού ακραίου.

Αναφερόμενος στο παρελθόν ο Κώστας Μαργαρίτης αναφερόμενος στις σχέσεις του με τους Λατίνους και την Κούβα τόνισε «Από την εποχή που ήμουν διαιτητής διατηρούσα τις καλύτερες σχέσεις. Τόσο στην Κεντρική, όσο και στην Νότια Αμερική, αλλά και ότι έχει σχέση με την Κούβα και τις χώρες της Καραϊβικής είχα πολύ καλές σχέσεις . Όχι μόνο με την Ομοσπονδία και με τους αθλητές. Γενικά. Ήμουνα και ο άνθρωπος ως εν ενεργεία διαιτητής που μεσολάβησα και είχαν έρθει οι Κουβανοί με την Εθνική ομάδα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμμετείχαν  στον Ολυμπιακό, στον Ηρακλή, στον Μίλωνα, στον ΠΑΟΚ ο Φρέντι Μπρουκς από ότι θυμάμαι ακόμα και στην Δράμα ο Αλεξ Ντιαζ».

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής του Χιμένες : «Πριν από τρεις μήνες σε μια συζήτηση που είχε ο συνεργάτης μου Γκιγιέρμο Παρέδες από την Αργεντινή, με τον Άριελ Σαιντ  που είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κούβας, βάλανε κάποια θέματα στη συζήτηση. Το πώς θα μπορέσουμε να  σταματήσουμε αυτή την φυγή των μεγάλων αθλητών της Κούβας  με το πολίτικο άσυλο που ζητούσαν κατά καιρούς και όλα αυτά και κάναμε κάποιες προτάσεις και συγκεκριμένα έχουμε στείλει ένα ολόκληρο φάκελο εγώ και εκείνος και είπαμε ότι αυτή είναι η καλύτερη πρόταση.

Δηλαδή  όλες οι μετακινήσεις να γίνονται μέσα από την ομοσπονδία  της Κούβας και παράλληλα εμείς (εγώ και ο Παρέδες) θα είμαστε οι εγγυητές για τις μετακινήσεις των αθλητών. Αυτό φυσικά το συζήτησε με το υπουργείο των Σπορ και παράλληλα με τη Ολυμπιακή επιτροπή που είναι υπεράνω όλων στην Κούβα».

Για την μεταγραφή του Χιμένες στον ΠΑΟΚ : «Με αυτό λοιπόν το γεγονός, κανονίσαμε μια συνάντηση στην Αβάνα που έγινε από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 17 του μηνός. Την ημέρα ακριβώς που έγινε η ανακοίνωση των κρατουμένων μεταξύ Κούβας και Αμερικής. Ακριβώς την ίδια στιγμή που έγινε η ανακοίνωση υπογράψαμε και το πρώτο συμβόλαιο με τον συγκεκριμένο παίκτη τον Χιμένες.

Παράλληλα οφείλω να πω ότι είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο το δικό μου, αλλά και του Παρεδες ενώ είχα φτιάξει και ένα φάκελο σε συνεργία με τον ΠΑΟΚ και όπως ξέρεις εγώ είχα αυτές τις δυνατότητες  και παλιότερα  σαν  μάνατζερ και είχα φέρει όλους αυτούς τους παίκτες της Εθνικής Αμερικής της Εθνικής Αργεντινής και από την Κολομβία.

Μπορώ να πω ότι η Κολομβία και η Κούβα είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ έχουν ακατέργαστα διαμάντια και εφόσον συμμετέχουν σωστά σε Εθνική και πρωταθλήματα ξένων χωρών μπορούν να γίνουν πραγματικά τα μεγαλύτερα αστέρια στο κόσμο. Εμείς δυστυχώς δεν το εκμεταλλευτήκαμε αυτό. Εμείς αυτή την στιγμή έχουμε το ελεύθερο με τον κύριο Παρέδες να διαπραγματευτούμε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ σε όλο τον κόσμο σε αποκλειστικότητα».

Για την συνεργασία με την Κούβα: «Όπως καταλαβαίνεις το πρώτο βήμα έγινε από την Ελλάδα από εδώ και είδη ο κύριος Κατσαρής μαζί με τον κύριο Ανδρέου σχεδιάζουν την πρόσκληση της Εθνικής Κούβας για να έρθει εδώ στην Θεσσαλονίκη αρχές Μαΐου προκειμένου να αγωνιστεί  με την Εθνική Ελλάδος να δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια και νομίζω εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε και πολλές συμφωνίες με άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορούν να ανταποκριθούν οι ελληνικές ομάδες απέναντι σε αυτό το επιχείρημα που λέγεται Κούβα»

Για τα οικονομικά της συμφωνίας : «Όσο αφορά το οικονομικό θέμα. Πιστεύω ότι οι Κουβανοί σε ότι έχει σχέση με την Ελλάδα, το οικονομικό, το έχουν βάλει σε δεύτερο μοίρα και οφείλω να πω ότι ο συγκεκριμένος αθλητής είναι πολύ πιο φθηνός από άλλους έλληνες που υπάρχουν εδώ αυτή την στιγμή. Για να ξεκαθαρίσουμε αυτό που λέγεται ότι ο ΠΑΟΚ ξόδεψε περιούσιες. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον καλύτερο φάκελο με όλα τα εχέγγυα, ο οποίος εκτιμήθηκε ανάλογα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κούβας. Μάλιστα αυτόν τον φάκελο τον είχαν στα γραφεία τους περίπου δεκαπέντε ημέρες και για αυτό το «πράσινο» φως «άναψε» στις 7/1».

Συγκριτικό πλεονέκτημα για Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία

Την ίδια ώρα ο Κώστας Μαργαρίτης φρόντισε να δώσει και μια είδηση που έχει να κάνει με την Ομοσπονδία της Κούβας, της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Υπουργείου των Σπορ, καθώς αμφότεροι έχουν πάρει την απόφαση να απαγορεύσουν τις μεταγραφές των αθλητών τους προς Ιταλία και Ρωσία. Κάτι που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πολωνία ή η Τουρκία να εκμεταλλευθούν τα νέα δεδομένα…

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μαργαρίτης δήλωσε «Να σου πω πάντως και μια είδηση που θα την μάθεις εσύ πρώτος  Η κουβανική ομοσπονδία σε συνεργασία με  το υπουργείο των Σπορ και την Ολυμπιακή επιτροπή  έχουν πάρει την απόφαση να μην επιτρέψουν αθλητές της Κούβας να μετακινούνται στην Ιταλία και στην Ρωσία. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δίνει το πάνω χέρι στην Ελλάδα στην Τουρκία στην Πολωνία».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...