ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μαυρομάτης : «Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα»

Μαυρομάτης : «Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα»

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι αγώνες του Κυπέλλου ανδρών θα διεξαχθούν κανονικά καθώς η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα όσα ορίζει η προκήρυξη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ-FM 94.6.

Μετά την τοποθέτησή του στην εκπομπή της NOVA και την εκπομπή «Στο Φιλέ», ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης επανέλαβε επί «ερτζιανών» και ΣΠΟΡ-FM την νομιμότητα της κλήρωσης της 1ης αγωνιστικής της Γ φάσης του Κυπέλλου.

Παράλληλα ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

«Έγινε μια κλήρωση που είναι απόλυτα σύννομη. Τα γεωγραφικά κριτήρια προβλέπονται από την προκήρυξη και έγινε αίτημα από τα σωματεία για να ισχύσουν. Το τι λέγεται αλλοιώνει την πραγματικότητα. Δεν θέλουν όλα τα σωματεία επανάληψη της κλήρωσης, αφού τα γεωγραφικά κριτήρια ήταν θέμα που είχε τεθεί απ’ αυτά», σχολίασε αρχικά ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και συνέχισε «Η κλήρωση αυτή δεν είναι αντίθετη με την προκήρυξη. Το γεγονός πως δεν το επαναλαμβάνει στην ειδική προκήρυξη δεν σημαίνει πως δεν ισχύει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να γίνει κανονικά αυτό που θέλουν οι ομάδες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά».

Για τα γεωγραφικά κριτήρια : «Το νόμιμο με το καλύτερο που μπορεί να γίνει έχει μεγάλη διαφορά. Τα γεωγραφικά κριτήρια είναι στην διακριτική ευχέρεια του αρμόδιο οργάνου να τα επιλέξει, εφόσον δεν διευκρινίζεται από την προκήρυξη. Αν υπήρχαν κληρωτίδες Βορρά και Νότου θα ήταν και πάλι γεωγραφικά κριτήρια».

Για το ότι δεν ισχύουν στο κύπελλο γυναικών : «Στις γυναίκες οι ίδιες οι ομάδες ζήτησαν να μην ισχύουν τα γεωγραφικά κριτήρια. Το σωστό θα ήταν να παίζουν όλες οι ομάδες με οποιοδήποτε αντίπαλο. Το Κύπελλο ξεκινάει με ματς ανάμεσα σε ομάδες των ίδιων ενώσεων και στην συνέχεια προχωράμε με γεωγραφικά κριτήρια. Στη Γ’ φάση δεχτήκαμε να ισχύσουν γεωγραφικά κριτήρια από το 2011, μετά από αίτημα των σωματείων. Στην πορεία οι γυναίκες μας ζήτησαν να καταργηθούν από τη φάση των “16”. Έτσι και έγινε».

Για τον προσφυγή που κατέθεσε ο Φοίνικας: «Η ομοσπονδία δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. Το δίλημμα είναι σαφές. Υπερασπιζόμαστε μια νόμιμη κλήρωση. Αν υποστηρίξουμε τους ισχυρισμούς τους Φοίνικα ή των υπόλοιπων. Αν τα περισσότερα σωματεία θεωρούνταν αδικημένα, θα ήμασταν εκτεθειμένοι ως ομοσπονδία. Δεν γνωρίζω, όμως, καμία άλλη ομάδα πλην της Δραπετσώνας και του Φοίνικα, που να έστειλε αίτημα για να διαμαρτυρηθεί για την κλήρωση».

Για το που θα γίνει το final-4: «Το πρόβλημα είναι πως από τον Οκτώβριο είχαμε συνεννοηθεί με την περιφέρεια για τους αγώνες. Ήταν απαραίτητη η συνδρομή της περιφέρειας γιατί χρειαζόταν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδο, που είναι εξαιρετικό και είναι κρίμα να μην φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Η περιφέρεια ανέλαβε τις δαπάνες για να γίνει λειτουργικό το γήπεδο. Περιμέναμε τη συμφωνία, για το πώς θα μοιραστούν οι δαπάνες και τα έσοδα. Ξαφνικά, τη Δευτέρα το πρωί ο περιφερειάρχης μου είπε πως λυπάται πολύ, αλλά δεν μπορεί η περιφέρεια να στηρίξει τη διοργάνωση γιατί αδικήθηκε μια ομάδα της περιφέρειάς της. Αυτό για μένα ήταν μεγάλο λάθος».

Για το αν σκέφτονται αλλαγές στο Κύπελλο: «Στην Ελλάδα έχουμε την ικανότητα να προσπαθούμε να ακυρώσουμε μια εξαιρετική προσπάθεια για λεπτομέρειες. Σκέφτομαι να το εισηγηθώ γιατί με ενοχλεί η φασαρία που έγινε. Από την άλλη, κάποιος δεν θα έπρεπε να αναρωτηθεί σε ποιον οφείλεται η μεταμόρφωση του θεσμού; Πλέον, παίζει όλη η Ελλάδα, αντί για συγκεκριμένες ομάδες και κολλάμε στα γεωγραφικά κριτήρια».