ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μαυρομάτης «Όλοι θα βγάλουν την ψυχή του Έλληνα»

Μαυρομάτης «Όλοι θα βγάλουν την ψυχή του Έλληνα»

Αισιόδοξος πως η Εθνική μας ομάδα και οι παίκτες θα βγάλουν στο γήπεδο την ψυχή του Έλληνα και κόντρα στα προβλήματα και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση θα κάνουν το καλύτερο στην πρόκληση που λέγεται European League δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Μετά το World League σειρά παίρνει το European League και η Εθνική μας ομάδα παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και εν μέσω Capital Control ρίχνεται στην «μάχη» με στόχο το καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που θα την βοηθήσουν να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης στην συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στον… αγώνα κόντρα στα προβλήματα που κάνουν όλοι προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει σε παιχνίδια ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της στο διεθνές στερέωμα.

Συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μαυρομάτης υπογράμμισε «Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, όλα τα καθημερινά πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Πολύ περισσότερο η συμμετοχή σ’ αυτή τη διοργάνωση, που ελπίζουμε ότι για την Εθνική μας ομάδα θα ολοκληρωθεί στο φάιναλ φορ της Πολωνίας, το Δεκαπενταύγουστο.

Η τελευταία κρίση ήρθε σε μια στιγμή που είχαμε ολοκληρώσει μια εξαιρετική παρουσία στο World League, οργανωτικά και αγωνιστικά. Με τη φόρα που είχαμε, μπορούσαμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα στην συνέχεια.

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, θα μπορούσαμε ακόμα και να εξετάσουμε τη μη συμμετοχή μας στο European League και φαντάζομαι ότι οι ξένοι θα μας δικαιολογούσαν. Ωστόσο, εμείς είπαμε ότι μένουμε εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Η ζωή παίρνει δύναμη από δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός.

Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα ελάχιστα απαιτούμενα. Οι παίκτες και οι προπονητές αντιλαμβάνονται την προσπάθεια αυτή και θα βγάλουν στο γήπεδο την ψυχή του Έλληνα, ώστε να πάρουν όσα δικαιούμαστε αγωνιστικά και ακόμα περισσότερα. Ευχαριστώ τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, που παρά τις δύσκολες συνθήκες δίνουν το 100%, ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, αλλά και τη διεθνή οικογένεια του αθλήματος, τη FIVB τη CEV και την Βαλκανική Ένωση, που έδειξε έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και μας επέτρεψε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Με τη βοήθεια του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια και με την προσπάθεια των παικτών, θέλουμε να πανηγυρίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που κράτησε ζωντανή τη φλόγα στην εθνική ομάδα, μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον ο κ. Μαυρομάτης απάντησε: «Σαν Ομοσπονδία βιώσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις οι οποίες ξεκινούσαν κι από τα εσωτερικά μας προβλήματα. Η κρίση στο ελληνικό βόλεϊ ξεκίνησε πριν την γενική κρίση κι αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να βιώσουμε ακραίες καταστάσεις και να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο. Αν με συνέπεια και χωρίς παρεκκλίσεις συνεχίσουμε την προσπάθεια, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η υπομονή λείπει κάποιες φορές από τον αθλητισμό και την κοινωνία μας. Η δουλειά στα νέα παιδιά ήταν επιλογή από την πρώτη στιγμή και οι 8 προκρίσεις την τελευταία πενταετία από τις αναπτυξιακές εθνικές σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών ή παγκοσμίων πρωταθλημάτων είναι πολύ σημαντικές.

Κάποια αρνητικά αποτελέσματα δεν μας πανικόβαλλαν και δεν μας οδήγησαν σε ακραίες αποφάσεις, αλλά επιμείναμε και συνεχίσαμε την προσπάθεια και δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά είναι εδώ και προσπαθούν».