ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μαυρομάτης : Ποτέ ξανά απόντες απο το World League

Μαυρομάτης : Ποτέ ξανά απόντες απο το World League

Για την είσοδο του βόλεϊ στα δημοτικά σχολεία και για την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στο World League μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη

Για το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ»: «Είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί το άθλημα. Εμείς, ως Ομοσπονδία, έχουμε ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια, εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, να βάλουμε το βόλεϊ στα δημοτικά σχολεία. Θέλουμε τα παιδιά, από μικρή ηλικία, να γνωρίσουν το βόλεϊ, να παίξουν όπως μπορούν, ν’ αγαπήσουν το άθλημα και όταν έρθει η ώρα, να το επιλέξουν. Το «Παίζω βόλεϊ» είναι μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, την οποία έχει στηρίξει το υπουργείο Παιδείας, καθώς μας επιτρέπει να μπούμε στα σχολεία. Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, διαπιστώνουμε μία αυξητική τάση στον αριθμό των δελτίων που βγαίνουν σιγά-σιγά στα σωματεία και ειδικά στα κορίτσια, όπου –θα το διαπιστώνετε κι εσείς γύρω σας- παρουσιάζει μία δυναμική το άθλημα».

Για τα μακροπρόθεσμα οφέλη του προγράμματος: «Έχει γίνει βίωμα στον Έλληνα ότι είναι αναγκαία η άθληση. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο καθένας, από μικρή ηλικία, να μπορεί να επιλέξει το άθλημα που θ’ ακολουθήσει, ανάλογα με το ταλέντο του. Εμείς ως Ομοσπονδία δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά που αγαπούν το βόλεϊ να εξελιχθούν».

Για την επιστροφή της Ελλάδας στο World League: «Αυτό που μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα ινδάλματα. Κι αυτά δημιουργούνται μέσα απ’ την ανάδειξη αθλητών σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντική η επιστροφή στο World League, για πρώτη φορά μετά από το 2005. Χρειαζόμασταν αυτή την ώθηση. Παρότι γίνονταν μεγάλες προσπάθειες στις Εθνικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, κάτι έλειπε… Κι αυτό ήταν η συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις. Ελπίζουμε ότι η Εθνική μας ομάδα θα σταθεί αξιοπρεπώς και δεν πρόκειται να λείψει ποτέ ξανά, από ‘δω και πέρα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Για τα απαιτούμενα διαδικαστικά: «Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας, για να δώσουμε το οριστικό «ΟΚ». Τα μηνύματα, όμως, είναι πολύ θετικά στον τομέα της εξεύρεσης πόρων, παρότι απαιτούνται περί τα 100.000 ευρώ πάνω απ’ τον προϋπολογισμό μας! Είναι μεγάλο το ΣΤΟΙΧΗΜΑ που έχουμε βάλει, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα… Μακάρι να συνεχίσει η οικογένεια του αθλήματος και όλη η αθλητική κοινωνία να αγκαλιάζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και νομίζω ότι θα αξιωθούμε να δούμε πολύ ωραία παιχνίδια, στο τουρνουά που θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Θυμίζω ότι ο πρώτος οδηγείται στο φάιναλ φορ και ο νικητής αυτού, ανεβαίνει στο δεύτερο γκρουπ. Πιστεύω, μάλιστα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αγωνιστικά».

Για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών: «Οι ομάδες προσπαθούν πάρα πολύ, παρά την οικονομική κρίση και έχουν συντελέσει στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου, το οποίο έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Γίνεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι το παρακολουθούν και απ’ την τηλεόραση και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ ωραίους αγώνες, μέχρι και τους τελικούς».

Για το μήνυμα στήριξης στην Ιρανή Γκοντσέ Γκαβάμι: «Ήταν μία πρωτοβουλία των ομάδων, των παικτριών και της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σοκάρει όλο τον πολιτισμένο κόσμο και αυτό το μήνυμα θέλουμε να φτάσει στις αρχές του Ιράν, για να απελευθερώσουν την κοπέλα».

ΠΗΓΗ : parapolitika.gr