ΔΙΕΘΝΗ

Με 24 ομάδες το Eurovolley 2019

Με 24 ομάδες το Eurovolley 2019

Οι αλλαγές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βολεϊ (CEV) συνεχίζονται και μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις περνάνε και στις διοργανώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινή ανακοίνωση της CEV, σε απόφαση που ελήφθη στο Λουξεμβούργο, το ευρωπαϊκό του 2019 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες, 8 περισσότερες από σήμερα. Μία αύξηση που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αυτή θα επιτρέψει σε οκτώ επιπλέον Εθνικές Ομοσπονδίες να αγωνιστούν και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται για την περαιτέρω προώθηση του αθλήματος στις χώρες τους.

Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται οτι μια τετοια απόφαση θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την κορυφαία διετή διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, αφού έρχεται σε μία περίοδο που οι περισσότερες χώρες της “Γηραιάς Ηπείρου” πλήττονται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, ενώ με τη συμμετοχή 24 ομάδων η διοργάνωση θα “φτωχύνει” σε ανταγωνιστικότητα και θέαμα, καθώς δεν υπάρχουν τόσο πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου, που να παρέχουν το θέαμα που αξίζει σε μια τέτοια διοργάνωση.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 24 ομάδες θα πραγματοποιηθεί το 2019.