Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με αύρα Καλμαζίδη στην Πυλαία

Με αύρα Καλμαζίδη στην Πυλαία

Η επιστροφή του περυσινού αρχιτέκτονα του ιστορικού νταμπλ του ΠΑΟΚ, Γιάννη Καλμαζίδη, στον πάγκο του «δικεφάλου» κόντρα την Ορεστιάδα κυριαρχεί στην αυριανή τελευταία αναμέτρηση της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» (10/12, 17.00).

Ο Καλμαζίδης τις τελευταίες 24 ώρες που ανέλαβε καθήκοντα, έριξε το βάρος στη ψυχολογία ώστε οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βρουν την αυτοπεποίθηση τους και να σπάσουν το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών σε πρωτάθλημα (με Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου) και Τσάμπιονς Λιγκ (με Νόλικο Μαασέικ).

Έπειτα από την απώλεια βαθμού του Ολυμπιακού στη Μίκρα, ο ΠΑΟΚ θέλει χωρίς τον τιμωρημένο Κουβανό Χιμενεζ ,να πάρει ένα «καθαρό» τρίποντο και να προλάβει τους τρεις πρωτοπόρους Ολυμπιακό, Φοίνικα και Κηφισιά.

Ο Καλμαζίδης που παρακολούθησε το σημερινό ματς της Μίκρας ανάμεσα σε Άρη-Ολυμπιακό 2-3 γύμνασε τους παίκτες του «δικεφάλου» και κατόπιν έκανε δηλώσεις για την μεγάλη του επιστροφή: «Δεν πρέπει να στεκόμαστε ούτε στην περσινή επιτυχία ούτε στις αιτίες του χωρισμού. Οφείλουμε να κοιτάξουμε το σήμερα και να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής.

Η ομάδα προέρχεται από δύο ήττες αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ζήσω από μέσα αυτή την ομάδα και τι μπορεί να κάνει. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η απουσία του Γιάννη Παντακίδη αλλά και αυτή του Χιμένες που θα χάσει δύο ή τρία ματς».

Αναφορικά με τους στόχους ο έμπειρος τεχνικός θέλησε να ρίξει τους τόνους τονίζοντας: «Τους στόχους θα τους θέσουν αυτοί που έφτιαξαν την ομάδα. Παρόλα αυτά μετά και την περσινή πορεία δεν μπορείς να μη βλέπεις πολύ ψηλά και θα εξετάσουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και φέτος.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Δεν είμαι μάγος και ούτε επειδή ήρθα εγώ θα πρέπει να θεωρούν όλοι το πρωτάθλημα δεδομένο. Θα δώσω όμως τον καλύτερο μου εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Από τρεις νίκες η Ορεστιάδα

Διαμετρικά αντίθετη είναι η φετινή πορεία των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τρεις ήττες, ενώ η Ορεστιάδα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και όπως φαίνεται με τον Πλάμεν Κριστόφ στον πάγκο της έχει ξεπεράσει οριστικά την κακή παρένθεση των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών.

Όσον αφορά την παράδοση η ακριτική ομάδα έχει άσχημη παράδοση στη Θεσσαλονίκη καθώς έχει να νικήσει από το 2004. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

«Δεν έχουμε άγχος»

Ο MVP της 5ης αγωνιστικής και κορυφαίος της Ορεστιάδας στους τελευταίους αγώνες Μπλάζο Μίλιτς, δήλωσε για το ματς: «Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έχουμε άγχος για αυτό τον αγώνα. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με τον πρωταθλητή.

Κάθε αλλαγή προπονητή βοηθάει ψυχολογικά όλες τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες δυνατότητες. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος για καλή εμφάνιση κι αν μας βγει ο αγώνας θα μπορέσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Προβάδισμα και σερί ΠΑΟΚ

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η ακριτική ομάδα με τον ΠΑΟΚ έδωσαν συνολικά 27 αγώνες και o ΠΑΟΚ έχει μικρό προβάδισμα 14-13. Ο ΠΑΟΚ με τις δύο νίκες στο περσινό πρωτάθλημα έχει σερί νικών 7-0. Η Ορεστιάδα νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ το 2004.