ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Με «κατεβασμένα χέρια» αποκλείστηκε η παρέα της Στράντζαλη

Με «κατεβασμένα χέρια» αποκλείστηκε η παρέα της Στράντζαλη

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα της διεθνούς μας, Όλγας Στράντζαλη καθώς  η πολωνική Chemik Police, δεν κατάφερε τον αποψινό β’ αγώνα των προημιτελικών να προβάλει αντίσταση στην πανίσχυρη τουρκική Βακιφμπάνκ, που με δύο νίκες εξασφάλισε για 9η σερί χρονιά την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών.

Στην αναμέτρηση του “Σπορτ Σαράι” οι “αστυνομικίνες” άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχω μέχρι τα μισά του α’ σετ όπου μετά το αρχικό προβάδισμα 8-7 των φιλοξενούμενων η Βακιφμπανκ προσπέρασε 16-15 και χωρίς να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-21.

Τα δύο επόμενα σετ ήταν εφιαλτικά για την ομάδα της Στράντζαλη, με τις Τουρκάλες ασταμάτητες στην επίθεση να πετυχαίνουν συνολικά 24πόντους, έναντι 9 της Chemik Police και κερδίζοντας με 25-13 τα σετ να σφραγίζουν πανηγυρικά με 3-0 (25-21, 25-13, 25-13) την πρόκριση στην 4άδα.

Μια ομάδα μόνη της η Ιζαμπέλε Χάακ ήταν με 19 πόντους (17/28επ., 2 μπλοκ) η μοναδική παίκτρια της Βακίμπανκ με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ Μπρακότσεβιτς και Κακόλεφσκα πέτυχαν αμφότερες από 10 για την νταμπλούχο Πολωνίας.  Η διεθνής μας ακραία, Όλγα Στράντζαλη, που αγωνίστηκε βασική στα δύο πρώτα σετ και αλλαγή στο 3ο, έμεινε στους 2 πόντους με 2 στις 16 επιθέσεις (31%υπ., 23%αρ.). Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο διεθνής μας ρέφερι, Μιχάλης Κουτσούλας.

Έτσι με δύο νίκες σε Πολωνία και Τουρκία η Βακιφμπανκ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τις Ιταλίδες της  Μπούστο Αρζίτσιο που απέκλεισαν δύσκολα απόψε στην Κωνσταντινούπολη την τουρκική Εξατσίμπασι με το ίδιο σκορ του α΄αγώνα,  3-1 (25-23, 25-22, 22-25, 28-26). Τοπ σκόρερ του αγώνα με 13π έκαστη οι Γκρέι, Στεφάνοβιτς της UYBA, ενώ αντίστοιχα για την γηπεδούχο οι Αρίτσι, Μπαλαντίν σημείωσαν από 11 πόντους.

Το καρέ των ημιτελικών συμπληρώνουν οι ιταλικές Νοβάρα-Κονελιάνο.