DARK ROOM

H Ντιουφ είπε «όχι» στη σεξουαλική βία και παρενόχληση (fot)

H Ντιουφ είπε «όχι» στη σεξουαλική βία και παρενόχληση (fot)

Μία διαφορετική φωτό, από αυτές που έχουμε συνηθίσει την Ιταλίδα άσο, Βαλεντίνα Ντιουφ, ανήρτησε στο Instagram πριν από λίγες ώρες η διεθνής διαγώνια της πολωνικής Λοτζ, η οποία εικονίζεται να αγγίζει τα στήθη της, σε μία παραλία.

Πρόκειται για μία ακόμη φωτογραφία που εντάσσεται στο τρεντ στα social media «10 δευτερόλεπτα δεν είναι έγκλημα», σκοπός του οποίου είναι να προβληματίσει σχετικά με τον ορισμό της σεζξουαλικής παρενόχλησης, έπειτα από το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες εβδομάδες στην Ιταλία, με αφορμή την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σε παλιότερη υπόθεση παρενόχλησης 66χρονου επιστάτη σχολείου σε μαθήτρια. Ο εν λόγω άνδρας, παρότι παραδέχθηκε ότι κατέβασε το παντελόνι 17χρονης μαθήτριας την ώρα που εκείνη ανέβαινε τη σκάλα και της άρπαξε το εσώρουχο, αγγίζοντας τους γλουτούς της,  αθωώθηκε από την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, με τον δικαστή να επικαλείται την μικρή διάρκεια της επίθεσης, από 5 έως 10 δευτερόλεπτα, αφού, όπως σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, «το γεγονός δεν συνιστά αδίκημα».

Μάλιστα η Ντιουφ στο σχετικό της σχόλιο για τη φωτογραφία αναφέρει τα εξής: Αυτό είναι το είδος της φωτογραφίας που συνήθως δεν δημοσιεύω στα social media, δεν είναι για εμένα. Σήμερα όμως αποφάσισα να μοιραστώ μια ιδιωτική φωτογραφία μαζί σας γιατί έμαθα ένα γεγονός που με εξόργισε.

Ο επιστάτης  που παρενόχλησε τη μαθήτρια αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες γιατί αυτό που έκανε (αγγίζοντας την κοπέλα), παρότι παραδέχτηκε ότι είχε κάνει τη χειρονομία, δεν θεωρήθηκε παρενόχληση γιατί σύμφωνα με τον ίδιο δεν διήρκεσε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Τώρα, καθώς η επιλογή να μοιράζομαι ιδιωτικό περιεχόμενο είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ, η επιλογή να αφήσω κάποιον να με αγγίξει είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ και αυτό το σώμα είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ, υπέγραψα την αναφορά που συγκεντρώνει χιλιάδες υπογραφές σε όλη την Ευρώπη για να αλλάξουν τα πράγματα.

Κάντε το κι εσείς αν σκέφτεστε σαν εμένα.