Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Mε «Μπόμπι» στο Euro 2015

Mε «Μπόμπι» στο Euro 2015

Τις μέρες, μέχρι να επιστρέψει ξανά στην ενεργό δράση, μετράει αντίστροφα ο Βούλγαρος Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει να’ ναι έτοιμος για το World League, αλλά υπολογίζεται από τον «εκλέκτορα», Πλάμεν Κονσταντίνοφ για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015 σε Βουλγαρία και Ιταλία.

O άσος του Ολυμπιακού, που λόγω τραυματισμού άσου στον ώμο έχασε όλη τη φετινή χρονιά και παράλληλα οι ερυθρόλευκοι μία αξιόπιστη επιθετική λύση σε αυτή την τόσο καθοριστική θέση όπως αποδείχθηκε για την ομάδα του Δ. Καζάζη, έχει ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις και πιάνει στα χέρια του μπάλα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πλάμεν Κονσταντίνοφ, που ήδη ξεκίνησε την προετοιμασία της Βουλγαρίας στο Hristo Botev του Πλόβντιβ, δεν υπολογίζεται για τη σύνθεση που θα κατεβάσει στο World League, μολονότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, λόγω του τραυματισμού του Τσβετάν Σοκόλοφ, που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του. O Σοκόλοφ, που ωστόσο ανανέωσε χθες τη συνεργασία του με την τουρκική Χαλκμπανκ, στις 11 Μαΐου έχει ένα ραντεβού στην Ιταλία για να υποβληθεί σε εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του και πόσο διάστημα θα χρειαστεί για αποκατάσταση.

Έτσι βασική «επιθετική αιχμή» της Βουλγαρίας, στους αγώνες της Παγκόσμιας Λίγκας με Κούβα, Αργεντινή και Καναδά προορίζεται ο άσος της Λυών, Βλαντιμίρ Νικόλοφ, ο οποίος προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις και μία πολύ δυνατή σεζόν στο γαλλική Λίγκα.

Αν λοιπόν ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ καταφέρει και ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, θα τεθεί κανονικά τον Οκτώβριο στη διάθεση του Κονσταντίνοφ για την τελική φάση του Euro 2015 στη Σόφια.