Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με πίστη και κόσμο η ΑΕΚ

Με πίστη και κόσμο η ΑΕΚ

Με το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο κλειστό του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 15/3 στις 20.30 η 21η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, όπου είχε ρεπό ο Πανναξιακός.

Ασφαλώς το γόητρο της νίκης σε ένα τέτοιο ματς παίζει πρωταρχικό ρόλο για τις δύο ομάδες, που αμφότερες δείχνουν να έχουν πετύχει τους φετινούς στόχους τους, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περίοδου.

Οι “κιτρινόμαυρες” του Μανόλη Ρουμελιώτη με 37 βαθμούς, 4 περισσότερους από την Σαντορίνη, που τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη, δείχνουν πως μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα χάσουν τη θέση τους στην 4άδα, ωστόσο στο αυριανό ματς, θα κυνηγήσουν ό,τι καλύτερο για να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, που αναμένεται να κατακλύσσει τις κερκίδες του κλειστού της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ρουμελιώτης: “Να βοηθήσουν και οι οπαδοί μας”

Για αυτό και μολονότι τα προβλήματα δεν λείπουν από την “Ένωση” καθώς πέραν της Λαγουδάκη, που συνεχίζει την αποθεραπεία της, οι Αργυροπούλου και Νικούλη, λόγω μικροενοχλήσεων δεν προπονήθηκαν κανονικά μέσα στην εβοδμάδα, ο τεχνικός της ομάδας, Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Volleyplanet πως η ΑΕΚ, έστω και χωρίς ξένες αθλήτριες, θα προσπαθήσει να δείξει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο.

“Αν και είμαστε κοντά στο να “κλειδώσουμε” τη θέση μας, μαθηματικά τουλάχιστον το θέμα της 4άδας παίζεται ακόμη με τον Α.Ο Θήρας. Σίγουρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά θα προσπαθήσουμε να φανούμε μαχητική και ανταγωνιστική ομάδα, ελπίζοντας ότι οι οπαδοί  που θα βρεθούν στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ, θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας”.

Νικολάκης: “Ιδιαίτερα τα ματς με ΑΕΚ”

Στο “στρατόπεδο” των νταμπλούχων οι ερυθρόλευκες θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν, γεγονός που εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη σε μεγάλο βαθμό έχει “αγκαλιάσει” το πλεονέκτημα αυτό αφού οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και θέλει να το εξασφαλίσει και μαθηματικά δυο στροφές πριν την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου, ενώ θέλει μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ να πάει με καλή ψυχολογία στο προσεχές Final 4 του Κυπέλλου στο Αγρίνιο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ δήλωσε: “Ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα παιχνίδι με ιδιομορφία. Ένα ιδιαίτερο ματς με την ΑΕΚ άσχετα αν φέτος η ομάδα αγωνίζεται χωρίς ξένες. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται μεγάλες μονομαχίες μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Αυτό που έχω ζητήσει είναι μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση και να μην επηρεαστεί η ομάδα από τον κόσμο, που έχει δείξει όμως πολλές φορές ότι δεν επηρεάζεται”.