BEACH VOLLEY

Με τη Βάσω πιο ψηλά απ’ το βάθρο!

Με τη Βάσω πιο ψηλά απ’ το βάθρο!

Μέσα σε έντονη συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και επιτυχία, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην παραλία της Μικρής Βίγλας το 9ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου, αφιερωμένο στη μνήμη της Βάσως Κύλη.

kylis

Απεσταλμένος στη Νάξο, Ηλίας Παπαϊωάννου

Παρουσία πλήθους κόσμου, αθλητών, διαιτητών, εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και της οικογένειας της πρόωρα χαμένης κοπέλας, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης ενός ακόμη τουρνουά που αποτελεί εδώ και χρόνια θεσμό στη Νάξο και φέτος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΑΜΣ Φιλωτίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και του Σωματείου Επαγγελματιών Τουρισμού της Μικρής Βίγλας, με τη στήριξη τον χορηγών Hellenic Seaways, της ΕΑΣ Νάξου,  που καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου φρόντιζαν να δροσίζουν τους παίκτες, αλλά και όλους τους φίλους του τουρνουά, με σοκολατούχα γάλατα και γιαούρτια.

rousakis

Κόντρα στα κυκλαδίτικα μελτέμια το διήμερο στη γιορτή του αθλήματος της Μικρής Βίγλας ολοκληρώθηκε με τη θερμή συμμετοχή, αγωνιστικό ήθος, καλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές στιγμές διασκέδασης.  Στην 9η χρονιά της διοργάνωσης όλες οι ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όλους τους θεατές, ενώ το ρυθμό των παιχνιδιών και το κέφι στις κερκίδες διατήρησαν ψηλά οι ψαγμένες μουσικές επιλογές του Dj Ηλία Ορφανού, η άρτια περιγραφή του καταξιωμένου Φιλωτίτη  δημοσιογράφου, Γιώργου Ρουσάκη, αλλά και η παρουσίαση των ντόπιων, πανελλήνιας εμβέλειας, ηθοποιών και χορευτών, που έδωσαν άλλη νότα στη διοργάνωση.

diaitites

Με το πέρας των συναρπαστικών μονομαχιών στην άμμο, ακολούθησε η καθιερωμένη απονομή των νικητών/νικητριών, αλλά και η βράβευση όλων όσοι βοήθησαν στην επιτυχία του τουρνουά. Πρώτοι κατά σειρά τιμήθηκαν με δώρα και αναμνηστικά από τις πρωτοπόρες της κυκλαδικής διαιτησίας, Κατερίνα Μουστάκη και Σοφία Βασιλάκη, οι διαιτητές του τουρνουά Μαρία – Χριστίνα Χαμπιλού, Έλενα Λιδωρικιώτη, Ναταλί Εμμανοηλίδη, Χρύσα Νικολοπούλου, Θοδωρή Καρατάσο και Μαρία Γκόλια, που χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους.

papaioannou

Ακολούθησε η βράβευση του εκπροσώπου του χορηγού επικοινωνίας Sportcyclades, Σπύρου Μάκαρη και του απεσταλμένου ρεπόρτερ του Volleyplanet για τη δημοσιογραφική κάλυψη του τουρνουά από την ψυχή της διοργάνωσης, Κατερίνας Μουστάκη.

Η κορυφαία στιγμή της τελετής λήξης ήταν η απονομή των τροπαίων και μεταλλίων στους νικητές και στις νικήτριες. Σύμφωνα με το καθιερωμένο τελετουργικό διεθνών διοργανώσεων στο βάθρο πρώτα ανέβηκαν οι ασημένιοι νικητές των ανδρών, Κωνσταντίνος Κατσικολιάς και Σταύρος Ζαπάντης, που παρέλαβαν τα μετάλλια τους από τον πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΑΜΣ Φιλωτίου, Γιάννη Ψαρρά.

20614024_10155496892203360_1227968927_n

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε μια ομάδα από τη Σαντορίνη. Οι πρωταθλητές Γιώργος Κελλίδης και Μανόλης Νομικός, που έγιναν τρεις, αφού έφεραν μαζί τους υποστηριζόμενο και τον μεγάλο άτυχο του τουρνουά, Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο. Την απονομή των τροπαίων και των χρυσών μεταλλίων έκανε ο πατέρας της αείμνηστης Βάσως, Μιχάλης Κύλης, κρύβοντας με δυσκολία τη συγκίνησή του.

bathro

Αμέσως μετά το βάθρο έλαμψε από ομορφιά με ένα “μπουκέτο” κοριτσιών που ξεκίνησε με τις δευτεραθλήτριες Κωνσταντίνα Σφυρή, Γιώτα Βόμβα και ολοκληρώθηκε με τις μεγάλες νικήτριες, Πέννυ Καράκου και Νάντια Μαύρου. Τις απονομές πραγματοποίησαν  οι Γιάννης Μαράκης (ιδιοκτήτης Ορκός Beach) και Αντώνης Μανιός (εκπρόσωπος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νάξου) αντίστοιχα.

20561866_10214040514716653_27933476_n

Λίγο μετά την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και πριν οι παρευρισκόμενοι ανανεώσουν το ραντεβού τους με το τουρνουά της Μικρής Βίγλας για το 2018, δεκάδες λευκά μπαλόνια που είχαν γραμμένα το όνομα “Βάσω” αφέθηκαν ψηλά στον ουρανό και “πέταξαν” γρήγορα με τη βοήθεια του δυνατού βοριά του Αιγαίου, σα να ήθελαν να συναντήσουνε όσο πιο γρήγορα γινόταν την ψυχή της αξέχαστης Φιλωτίτισσας.

20527506_10155492857778360_630841065_n

Φωτό: Volleyplanet, Sportcyclades