ΔΙΕΘΝΗ

«Με τ’ αριστερό» άρχισε η τουρνέ της Γενιτσαρίδη

«Με τ’ αριστερό» άρχισε η τουρνέ της Γενιτσαρίδη

Με ήττα ξεκίνησε την “μεσογειακή” της περιοδεία σε Ελλάδα και Ιταλία η Πανεπιστημιακή ομάδα του Πίτσμπουργκ, καθώς η ομάδα της σπουδάστριας και διεθνούς άσου μας, Μαρίας Γενιτσαρίδη και προσεχής αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών ηττήθηκε σε αποψινό φιλικό στο Μιλάνο με 3-2 σετ από την επίλεκτη ιταλική “Club Italia”.

Το ταξίδι των “Πανθήρων” του Πίτσμπουργκ στην Μεσόγειο θα διαρκέσει περίπου μιάμιση εβδομάδα και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ θα δώσουν 5 αγώνες σε 9 ημέρες μεταξύ των οποίων και τα προγραμματισμένα δυο φιλικά ματς  με την Εθνική μας.

pittsburgh1

«Το ταξίδι στην Ευρώπη είναι για μας μια μεγάλη ευκαιρία να “ωριμάσουμε” ως ομάδα», δήλωσε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της η διεθνής άσος των “Πανθήρων” Μαρία Γενιτσαρίδη και συμπλήρωσε:  “Παίζοντας κόντρα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα είναι μια πρόκληση, καθώς θα αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες και πιο έμπειρες επαγγελματίες παίκτριες. Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία και ανυπομονώ να παίξω και πάλι στην Ελλάδα» τόνισε η Ελληνίδα διεθνής που έχει οδηγήσει την ομάδα του Πίτσμπουργκ σε 20 συνεχόμενες νίκες στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.
pitt 3

Στην πρεμιέρα πάντως των δυνατών τεστ στην Ιταλία, στις εγκαταστάσεις της Ιταλικής Ομοσπονδίας (FIPAV) η ομάδα της Κρητικοπούλας ακραίας πίεσε αρκετά τις νεαρές διεθνείς άσους του Μικέλε Φάνι, στο πρώτο φιλικό των 5 σετ.

Τελικά όμως οι Ευρωπαίες αθλήτριες, παίζοντας με πολλές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα, κέρδισαν τα τρία πρώτα σετ με 25-17, 25-16, 25-23, ενώ οι φιλοξενούμενες κατέκτησαν τα δυο τελευταία με 25-20, 15-11.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Αμερικάνικη ομάδα πέρα από τις αντίπαλεις διεθνείς θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα ευρωπαϊκά της φιλικά και τους διεθνείς κανονισμούς βόλεϊ, οι οποίοι διαφέρουν με εκείνους του ΝCAA.

pitt 4

“Παίζοντας με τους διεθνείς κανονισμούς, σίγουρα θα νιώσουμε πιο άβολα…” εξήγησε ο τεχνικός του PITT, Νταν Φίσερ. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας μία διαφορετική μπάλα, ενώ θα έχουμε δικαίωμα για μόλις 6 αλλαγές στη διάρκεια ενός ολόκληρου σετ. Επίσης θα πρέπει να συνηθίσουμε στα νέα γήπεδα, αλλά και στις διαφορετικά ωράρια”.

pitt_fisher

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά οφέλη της ομάδας του κ. Φίσερ, η αποστολή του University of Pittsburgh θα έχει την ευκαιρία να πλούτίσει και τις γνώσεις της από την επίσκεψή της σε πολλά μουσεία και ιστορικά μνημεία σε Μιλάνο, Ρώμη, Μεγαλόπολη και Αθήνα, όπως μεταξύ άλλων ο περίφημος Πύργος της Πίζας, το μαγευτικό “Cincue Terre” (σ.σ. Οι Πέντε Χώρες) στην ιταλική Ριβιέρα και ο Ισθμός της Κορίνθου.