Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με το δεξί ο Παναθηναϊκός

Με το δεξί ο Παναθηναϊκός

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις επικρατώντας άνετα με 3-0 του νεοφώτιστου Πορφύρα στο κατάμεστο κλειστό της Κυψέλης. Ξεχωριστό τόνο έδωσεη μικρή κερκίδα των φιλοξενουμένων γεμάτη από μικρά κορίτσια. 

Το”Τριφύλλι” έκανε ντεμπούτο με το δεξί στο πιο όμορφο πρωτάθλημα με τον μαχητικό Πορφύρα να μπαίνει μουδιασμένα και αγχωτικά στο πρώτο σετ. Οι “πράσινες” με Κουτουξίδου μαέστρο και τις Τσίμα, Μερτέκη, νομικού Καββαδία, Γκούζου και Ρόγκα δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στις φιλοξενούμενες και έκαναν εύκολα το 1-0 σετ. 

Όσο η ώρα περνούσε ο Πορφύρας έμπαινε στο παιχνίδι, συνειδητοποιώντας σε κάθε φάση ότι πλέον βρίκεται στα μεγάλα σαλόνια. Με μια πρώην “πράσινη”, την Εύη Χρήστου να βοηθά επιθετικά αλλά και την κερκίδα από τα μικρά κορίτσια να δίνει ρυθμό οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να κοντράρουν και να μείωσαν σε 17-16. Ωστόσο, η ομάδα του Ρούση με σοβαρότητα πάτησε γκάζι για το 21-16 με το σετ να καταλήγει σε “πράσινα” χέρια 25-18. 

Στο τρίτο σετ, ο Πορφύρας και πάλι μπήκε με ενθουσιασμό για το 3-5 αλλά η συνέχεια ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό που ξέφυγε με 16-9 ενώ αμέσως μετά ο κόουτς του ΠΑΟ έδωσε χρόνο συμμετοχής στη Χαρά Παπαδοπούλου που πήρε τη θέση της Νικολέτας Κουτουξίδου, η οποία επέστρεψε φέτος στο Τριφύλλι. Οι δυο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα αφού ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι… μακρύς για το τελικό 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού με 25-14.

Το… «ταμείο»

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κρατηθεί στην πρεμιέρα είναι το γεμάτο κόσμο γήπεδο και από τις δυο ομάδες και μάλιστα σε μεσημεριανή ώρα! 

Τάδε έφη…

Γιώργος Ρούσης (Παναθηναϊκός): “Το ερώτημα για εμάς πριν ξεκινήσει το παιχνίδι δεν ήταν ποιος θα κερδίσει αλλά να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει. Μπήκαμε καλά και δυνατά στο πρώτο σετ . Στη συνέχεια στο δεύτερο σετ είχαμε αυξομειώσεις στην επίδοση μας και στο τελευταίο φροντίσαμε να το τελειώσουμε από νωρίς. Κρατάμε το τρίποντο ωστόσο από εκεί και πέρα έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Πορφύρα για τη συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι ομάδες είναι περισσότερες , γίνεται πιο ανταγωνιστικό και σίγουρα υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός για εμάς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ μαζί μας από το ξεκίνημα της χρονιάς και φυσικά τους αναμένουμε σε κάθε παιχνίδι να είναι στο πλευρό μας”.

Βασίλης Πανδής (Πορφύρας): “Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα η πρεμιέρα. Είπα στις κοπέλες να μπουν χωρίς άγχος. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα από το δεύτερο και το τριτο σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί αρκετά. Για εμάς είναι μια ιστορική στιγμή το να βρεθούμε στα σαλόνια της Α1 και να το ευχαριστηθούμε μέχρι το τέλος”. 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-9, 25-18, 25-14

Παναθηναϊκό (Ρούσης) Γκούζου 12 (6/12 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Νομικού 10 (9/20 επ., 1 μλοκ, 36% υπ. – 27% άριστες), Κουτουξίδου 3 (2/2 επ., 1 άσο), Καββαδία 7 (5/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μερτέκη 11 (11/23 επ.), Τσίμα 10 (6/15 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 50% άριστες), Ρόγκα -λ (80% υπ. – 60% άριστες), Γιαννακοπούλου, Αγγελοπούλου, Παπαδοπούλου 2 (1 άσο, 1 μπλοκ).
Πορφύρας (Πανδής) Γκούρα 4(2/9 επ., 2 μπλοκ), Ράπτη 5 (5/13επ., 36% υπ. – 18% άριστες), Χρήστου 7 (6/27 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ. – 43% άριστες), Κράκου 4 (4/8 επ.), Θεοχάρη 1 (1/5 επ.), Γκολφινοπούλου, Σκυθιώτη -λ (33% υπ. – 26% άριστες), Χαλβατζή 1 (1/3 επ.), Θαλασσινού 1 (1 μπλοκ), Μπούρμπη, Σιδεράτου

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...