ΔΙΕΘΝΗ

«Με το ένα πόδι στα ημιτελικά» η «3D» Τσεχία του Αθανασόπουλου

«Με το ένα πόδι στα ημιτελικά» η «3D» Τσεχία του Αθανασόπουλου

Την 3η της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις των ομίλων του Golden European League πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα της Τσεχίας, με τη γηπεδούχο ομάδα του Έλληνα τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 σετ στο Κάρλοβι Βάρι, να φτάνει με ανατροπή στο νικηφόρο 3-1 σετ (23-25, 25-23, 25-15, 25-17), που την έφερε μία ανάσα από το φάιναλ φορ της φετινής διοργάνωσης.

Παρουσία περίπου 500 φίλων της στο Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβι Βάρι, τα κορίτσια του Αθανασόπουλου, που είχαν παίξει τελευταίο εντός έδρας ματς το 2019 με τη Σουηδία, ξεκίνησαν νευρικά και έδωσαν το δικαίωμα στις Σλοβάκες να πάρουν προβάδισμα στα σετ.

Όσο πέρναγε η ώρα όμως, με τη συμπαράσταση των φιλάθλων της και πειστικό σερβίς, ανέβαζε την απόδοσή της και αφού έφτασε δύσκολα στην ισοφάριση, 1-1 σετ, μετέπειτα, κυρίαρχη σε επίθεση και μπλοκ επέβαλλε, μετά τα δραματικά πρώτα σετ, πλήρως το ρυθμό της, πανηγυρίζοντας με ανατροπή την… τρισδιάστατη νίκη.

Τοπ σκόρερ την αναμέτρησης είχε η Μλεϊνκοβα των γηπεδούχων με 18 πόντους, ενώ με έναν λιγότερο (17π) τελείωσε το ματς η Σαντερλίκοβα της Σλοβακίας.

Με τη νίκη αυτή η κάτοχος του τίτλου το 2019, Τσεχία εδραιώθηκε με το απόλυτο των 9 βαθμών στην κορυφή του β’ ομίλου και περιμένει τ0 Σάββατο 11/6 στο τελευταίο εντός έδρας ματς του ομίλου, στο Ζλιν, να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίξαμε μπροστά σε τόσους θεατές. Δεν έχουμε παίξει στην Τσεχία από το ματς με τη Σουηδία, οπότε ήμασταν λίγο νευρικοί στο πρώτο σετ. Όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και ελέγξαμε το ματς. Είμαστε μια νέα ομάδα και δουλεύουμε μαζί μόνο τρεις εβδομάδες, οπότε πρέπει να προπονηθούμε και να βελτιωθούμε. Είναι καλό να ξεπερνάς τα λάθη, να αναλύεις ό,τι φταίει και να κερδίζεις τα σετ” δήλωσε ικανοποιημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...