BEACH VOLLEY

Με το μυαλό στην πύρινη λαίλαπα (φωτό)

Με το μυαλό στην πύρινη λαίλαπα (φωτό)

Οι πυρκαγιές που για μια ακόμη χρονιά πλήττουν από άκρη σε άκρη την Ελλάδα, αλλά και οι ανθρώπους που δίνουν την δική τους άνιση μάχη με τις φωτιές, βρίσκονται συνεχώς στο μυαλό της αθλήτρια της Νέας Γενεάς Ασβεστοχωρίου, Ευαγγελία Βασίλα.

Η 29χρονη κεντρική (1.81μ), που συμμετέχει μαζί με την ακραία του Γαλαξία Μαριέτα Βελίκοβα στο κυρίως ταμπλό Γυναικών του Μasters Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015 στη Σκόπελο, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία της για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε πολλές γωνιές της χώρας, αλλά και τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που δίνουν ολονύχτιες μάχες για την κατάσβεσή τους.

koritsia_pasarela_skopelos

Για την πρώην νομικό η πυροσβεστική  αποτελεί πλέον την “οικογένειά” της και όσοι βρίσκονται εκεί έξω είναι οι δικοί της άνθρωποι, για τους οποίους δυστυχώς η εντύπωση που έχει ο περισσότερος κόσμος είναι εσφαλμένη.
«Πριν πάω στην πυροσβεστική ήμουν δικηγόρος, αλλά η κρίση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με ώθησε να αναζητήσω περισσότερη ασφάλεια όσον αφορά στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Αν και είμαι καινούρια υπάλληλος και δεν μπορώ να πώ ότι μού’ τυχε κάποιο συμβάν, σίγουρα το μυαλό μου αυτές τις δύσκολες ώρες είναι στους συναδέλφους μου και στο καθήκον. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο επάγγελμα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τα μέσα ατομικής προστασίας και πρέπει να τα χρησιμοποιείς ανελλιπώς.

vasila_velikova

Δυστυχώς όμως σε πολλούς υπάρχει η εντύπωση ότι στην πυροσβεστική δεν κάνουμε τίποτα, ότι παίζουμε τάβλι όλη μέρα… Είναι λάθος αυτό… Τα παιδιά εκπαιδεύονται πολλές ώρες καθημερινά και μέσα στην ημέρα μπορούν να σου τύχουν διάφορα συμβάντα, όπου θα πρέπει να σπεύσεις να βοηθήσεις, πχ να κλειστεί κάποιος σε ανελκυστήρα, να πλημμυρίσει κάποιο σπίτι,, να πάρει φωτιά κάποια κουζίνα είναι αμέτρητα αυτά που μπορεί να τύχουν και να κληθούμε να βοηθήσουμε. Κάνω και εγώ κάποιες υπηρεσίες, απλά επειδή είμαι και γυναίκα, συνήθως δεν είμαι στην πρώτη γραμμή…» τόνισε η Βασίλα που συνεχίζει τους αγώνες παρουσία συναδέλφων της από το σώμα της Σκοπέλου. Αγωνιστικά πάντως η Εύα έχει βρει στο πρόσωπό της Βελίκοβα τον “δικό” της άνθρωπο.

«Είμαστε πολύ καινούριο ζευγάρι και έπειτα από μία εβδομάδα γνωριμίας μπορώ να πω ότι μετά από αρκετές δοκιμές, βρήκα την συμπαίκτρια μου, με την οποία φέτος θα πάιξουμε μαζί και στη σάλα. Στην πρεμιέρα παίξαμε πολύ ελεύθερα, ήλθε το αποτέλεσμα που θέλουμε και συνεχίζουμε…”.

vasila_velikova 2

Η πρώτη και η πιο γλυκιά

Δίπλα της η Βουλγάρα συμπαίκτρια της, Μαριέτα Βελίκοβα κοίταζε εντυπωσιασμένη το επίπεδο των αγώνων αλλά και τις εγκαταστάσεις στο νησί, αφού για την 32χρονη πρώην άσο του Γαλαξία, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τουρνουά Μasters και η παρθενική της φορά που προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό.

vasila_velikova 3

«Αν και είμαστε πολύ καινούριο ζευγάρι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη… Για μένα όλο αυτό, μετά από κάποια τουρνουά North που είχα παίξει παλιότερα και κάποια άλλα τοπικού χαρακτήρα, πχ στη Λάρισα, αυτό είναι κάτι υπέροχο. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία ως αθλήτρια του beach volley. Εδώ όμως το νησί είναι θαυμάσιο, οι συνθήκες είναι υπέροχες και κυριολεκτικά έχουμε τα πάντα. Ελπίζω και το χειμώνα στη σάλα, να περάσουμε εξίσου καλά στο Ασβεστοχώρι με την Εύα αλλά και τις άλλες νέες μου συμπαίκτριες.