Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με το μυαλό στον ημιτελικό του Κυπέλλου!

Με το μυαλό στον ημιτελικό του Κυπέλλου!
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στου Ρέντη (21.00, Novasports-3) για την 21η αγωνιστική της Α1 Ανδρών σε μια αναμέτρηση με… φόντο την ημιτελική σύγκρουση στο Φ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών (26.3) και τον τίτλο στον πρώτο από τους δυο στόχους της σεζόν!

Οι “ερυθρόλευκοι” που έκαναν ζέσταμα με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ενώ στον ΠΑΟΚ που το νταμπλ ήταν εξ αρχής ο στόχος με τυχόν “τρίποντο” αναπτερώνουν ελπίδες για την 3η θέση πάντα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του Φοίνικα.

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου: «Βαθμολογικά ο αγώνας δεν έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός του ότι εμείς θέλουμε έναν τουλάχιστον πόντο, για να κατακτήσουμε και μαθηματικά την πρώτη θέση. Από την άλλη αυτό είναι ένα ματς που κανένας δεν θέλει να χάσει, τόσο για ψυχολογικούς λόγους, ας μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε και πάλι μαζί με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου, όσο και για το γόητρο. Ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και θα παίξουμε όπως πάντα για την νίκη».

Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα σχολίασε: «Δεν είναι καλή η χρονική στιγμή που γίνεται αυτός ο αγώνας. Μία εβδομάδα πριν από τον ημιτελικό του κυπέλλου παίζουμε ένα ματς που δεν έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία καθώς κατά 99% τα πάντα έχουν κριθεί στην πρώτη 4αδα. Θα προτιμούσα να παίζαμε αυτό το ματς αργότερα, μετά το φάιναλ-4 του κυπέλλου. Γενικα παίζουν δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο κάτοχος του τίτλου με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Δε νομίζω ότι η εικόνα ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα παίξει ρόλο ενόψει του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ημιτελικός της επόμενης εβδομάδας θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, που θα είναι το σημαντικότερο από τα δύο και δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο».

17.00 Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξ.

O Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Κυψέλης με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 5η θέση της κανονικής περιούδου.

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρίστος Μπέλος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Πρόκειται για το ματς “κλειδί” ώστε να εξασφαλίσουμε την 5η θέση αλλά και να έχει αντίκτυπο η νίκη κόντρα στον Παμβοχαϊκό την περασμένη εβδομάδα, όπου παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί, περιορίζοντας τα λάθη μας. Αυτή την εικόνα θα προσπαθήσουμε να έχουμε και κόντρα στον Εθνικό, ώστε να πάμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου έχοντας μια ακόμη νίκη σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση. Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο έτοιμοι να διεκδικήσουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι το κύπελλο».

Από την άλλη, ο κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Χρήστος Κιόσης είπε: «Εφόσον φτάσαμε έως εδώ θα παλέψουμε για να πάρουμε την 5η θέση. Δεν έχουμε άγχος και πάμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση και το δείξαμε στον αγώνα με τον Φοίνικα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Στον Α΄γύρο έγινε μεγάλη μάχη που κρίθηκε στον πόντο και πιστεύω πως κάτι ανάλλογο θα γίνει».

18.00 Ηρακλής Πετ.2015 – ΑΟΠ Κηφισιά (Novasports-7)

Στη Μίκρα ο ανεβασμένος Ηρακλής υποδέχεται την Κηφισιά και θέλει τρίποντο για να διατηρήσει τη διαφορά του +7 από τον Άρη.
Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός το χαρακτήρισε ως ματς της χρονιάς, λέγοντας: «Το παιχνίδι με την Κηφισιά θα είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς για μας, έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα καθώς σ’ αυτή την αναμέτρηση μπορούμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία χωρίς πλέι άουτ και μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό και η ομάδα θέλει να παλέψει και να τελειώσει την υπόθεση «παραμονή» αυτό το Σάββατο. Θα δώσουμε ότι έχουμε, ψυχή τε και σώματι. Η Κηφισιά είναι από τις καλύτερες ομάδες, το έχει αποδείξει από την αρχή μέχρι τώρα. Αυτό κάνει το έργο μας πιο δύσκολο αλλά δε μας φοβίζει. Όπως δείξαμε στην Πυλαία, δε φοβόμαστε να παίξουμε καλό βόλεϊ με τις ομάδες της τετράδας».

 Ο πασαδόρος της Κηφισιάς, Δημήτρης Νικολάκης ανέφερε: «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ηρακλής θέλει πολύ τους βαθμούς και στους τελευταίους αγώνες έχει ανέβει πολύ. Εχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τον Α΄γύρο. Θέλουμε τη νίκη για το γόητρο μας, για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την πρώτη θέση και για να έχουμε καλή ψυχολογία πριν από το φάιναλ-4 του κυπέλλου».

18.00 Παμβοχαϊκός – Άρης 

Με ελεύθερη είσοδο στην τελευταία παράστασή του εντός έδρας για τη φετινή σεζόν, ο Παμβοχαϊκός αναμετράται με τον Άρη που «καίγεται» για τους βαθμούς ώστε να μείνει ζωντανός στην προσπάθειας παραμονής του στην κατηγορία.

Ο πασαδόρος του Παμβοχαϊκού Μανώλης Δημητριάδης δήλωσε: «Εχουμε δύο αγώνες με τον Άρη και τη Λαμία που μας ενδιαφέρει η νίκη ώστε να κλείσουμε καλά το πρωτάθλημα. Θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στον προπονητή μας, στη διοίκηση και στον κόσμο που θα έρθει να μας στηρίξει στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και είναι ευκαιρία τώρα που η είσοδος θα είναι ελεύθερη».

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Μέλκας είπε: «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταια. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα καιγόμαστε για τους βαθμούς ώστε να αποφύγουμε τον ξαφνικό θάνατο στην Α2. Η προετοιμασία μας όλη την εβδομάδα έγινε σε δύσκολες συνθήκες λόγω των προβλημάτων και την ήττα από την Παναχαϊκή που βάρυνε πολύ την ψυχολογία μας. Πρέπει να δώσουμε στο γήπεδο ότι μας έχει απομείνει για να σώσουμε τον Άρη από τον υποβιβασμό».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Πανελληνίου 17.00: Παναθηναϊκός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ.
Διαιτητές: Βουδούρης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Μαριδάκης, Τριανταφυλλόπουλος. Γραμματεία: Παπανικολάου Αρ.
Βόχας «Γ.Τριαντάφυλλος» 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΣ Άρης
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Αγγελίδης. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Κτενάς, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία: Κορρέ
Παναχαϊκής 18.00: Παναχαϊκή Πετ.2013 – ΓΣ Λαμία
Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Γεράνιος, Γκολφινόπουλος. Γραμματεία: Μάμμου
Μίκρας 18.00 (Novasports-7): Ηρακλής Πετ.2015 – ΑΟΠ Κηφισιά
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης.Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Κουκουμάκας, Γιωγιού. Γραμματεία: Βάμβα
Ρέντη 21.00 (Novasports-3):  Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Ράπτης, Βασιλειάδης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Μητροπούλου

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 15-16

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 20 54 57-11
2 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 20 48 54-23
3 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 21 45 50-27
4 Π.Α.Ο.Κ. 20 41 49-25
5 Παναθηναϊκός Α.Ο. 20 31 39-36
6 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 20 27 36-42
7 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 20 27 35-44
8 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 20 22 31-46
9 Ηρακλής Πετοσφαίριση 20 22 30-46
10 Α.Ο. Ορεστιάδας 21 22 30-50
11 Α.Σ. Άρης 20 15 26-51
12 Γ.Σ. Λαμία 20 9 18-54