ΔΙΕΘΝΗ

Με «τρικολόρ» καρδιά στον τελικό

Με «τρικολόρ» καρδιά στον τελικό

Έπειτα από ένα εκπληκτικό β’ ημιτελικό στο προολυμπιακό ευρωπαϊκό τουρνουά του Βερολίνου η Γαλλία δικαιολόγησε τον τίτλο της ισχυρότερης ίσως αυτή την περίοδο ομάδας του κόσμου και με το “μαγικό” 3-0 (29-27, 32-20, 25-20) επί της Πολωνίας, πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία με έπαθλο το μοναδικό απευθείας εισιτήριο για το Ρίο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το σκορ, στα δύο πρώτα σετ “έπεσαν κορμιά” στη γερμανική αρένα, όπου παρά την απογοήτευσή τους για την προ ολίγων ωρών ήττα της “Nationalmannschaft” οι Γερμανοί θεατές χειροκρότησαν δυο πραγματικούς μονομάχους.

Τελικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, έκαμψε την αντίσταση των Πολωνών παγκόσμιων πρωταθλητών και η παρέα του Ν’ Γκαπέ πανηγύρισε μία ακόμη πανάξια πρόκριση, μέχρι την… επόμενη!

Αντίθετα οι Πολωνοί του Αντιγκά, του συμπατριώτη τεχνικού του σουπερστάρ των “τρικολόρ” θα κοντραριστούν με την οικοδέσποινα Γερμανία, στον αγώνα για την 3η θέση, που δίνει το δικαίωμα στη νικήτρια ομάδα να έχει μία ακόμη προσπάθεια για πρόκριση στο τουρνουά World Selection του προσεχούς Μαϊου.