ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεγάλα νοκ-άουτ σε Πυλαία, Κυψέλη

Μεγάλα νοκ-άουτ σε Πυλαία, Κυψέλη

H Γ’ φάση του Κυπέλλου Ανδρών συνεχίζεται την Πέμπτη με δύο σπουδαίες μονομαχίες. Πρόκειται για τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη και ΠΑΟ-Φοίνικα Σύρου σε αγώνες νοκ-άουτ.

ΠΑΟΚ-Άρης

Η αρχή γίνεται στην Θεσσαλονίκη και στο ΠΑΟΚ Sports Arena (20.00) όπου ο Δικέφαλος υποδέχεται τον Άρη (ενώ ακολουθεί τη Δευτέρα η αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα).

Αυτή είναι η τρίτη φετινή σύγκρουση για ασπρόμαυρους και κιτρινόμαυρους (ο Άρης είχε κερδίσει με 3-0 στο Λιγκ Καπ κι ο ΠΑΟΚ με 3-1 στο πρωτάθλημα)

«Οι αγώνες του Κυπέλλου είναι πάντα διαφορετικοί. Πρέπει να είσαι αποφασιστικός και συγκεντρωμένος γιατί δεν έχεις περιθώρια να καλύψεις τυχόν στραβοπάτημα.

Είναι ένα νοκ άουτ ματς και πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος…», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και συμπλήρωσε:

«Ήμασταν σε καλή κατάσταση πριν την διακοπή λόγω Λιγκ Καπ, αλλά νομίζω ότι έχουμε την ικανότητα να ανακτήσουμε γρήγορα το ρυθμό μας. Ο Άρης έχει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ του, έδειξε μια θετική εικόνα στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και τα μεταξύ μας παιχνίδια έχουν πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες»

Στην αντίπερα όχθη κι ο Γιάννης Μέλκας δεν έχει κανέναν πονοκέφαλο και παρόλο που έχρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ περιμένει από την ομάδα του να διεκδικήσει την πρόκριση.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς, λειτουργεί σε πιο επαγγελματικά πλαίσια και είναι σε καλή ψυχολογία με τις νίκες και την έλευση δύο νέων παικτών.

Έχουμε δύσκολο έργο αφού παίζουμε και σε ένα διαφορετικό γήπεδο από το δικό μας», τόνισε ο τεχνικός των κίτρινων και συνέχισε: «Είναι διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι από το άλλο που έρχεται για το πρωτάθλημα. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι ένα ματς ΠΑΟΚ – Άρης είναι ξεχωριστό, όλοι αφήνουν στην άκρη τα όποια προβλήματα υπάρχουν κι είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνουν και οι παίκτες μου.»

ΠΑΟ-Φοίνικας Σύρου

Στο κλειστό της Κυψέλης (20.30) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί για δεύτερη φορά φέτος τον Φοίνικα Σύρου (οι πράσινοι είχαν κερδίσει με 3-0 στον α’ γύρο του πρωταθλήματος, ενώ την επόμενη Παρασκευή 13/2 ο Φοίνικας υποδέχεται τον ΠΑΟ για το β’ γύρο)

«Είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι αυτής της φάσης. Ο Φοίνικας είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς αλλά έχοντας διπλάσιο μπάτζετ ενώ ενισχύθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απ’ ότι στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος.

Ούτως ή άλλως τα ματς Κυπέλλου έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά του πρωταθλήματος», σχολίασε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων και συμπλήρωσε με νόημα: «Ο στόχος που έχει τεθεί γενικότερα φέτος στον Παναθηναϊκό ήταν να αποκτήσει η ομάδα την αγωνιστική αξιοπρέπεια της.

Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα το έχουμε καταφέρει αφού στεκόμαστε πολύ καλά και είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Κι αυτό θέλουμε να κάνουμε και στο Κύπελλο συνεχίζοντας τις καλές μας εμφανίσεις».

Από την πλευρά του ο Τόμισλαβ Ντόκιτς συμφώνησε με τον Πανταλέοντα καθώς όπως τόνισε: «Είναι ένα πολύ δυνατό ζευγάρι, ίσως το πιο δυνατό του Κυπέλλου. Χάσαμε πολύ εύκολα στο πρωτάθλημα αλλά τώρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και σίγουρα πιο ποιοτικό».

Ο Σέρβος διαγώνιος περιμένει μια αμφίρροπη μάχη «αφού παίζουμε με μια καλή ομάδα που είναι ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας, ωστόσο κι εμείς πλέον είμαστε μια διαφορετική ομάδα και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας.

Είμαστε έτοιμοι κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να προκριθούμε αφού όλοι στο σύλλογο θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στο Κύπελλο».

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:

ΠΑΟΚ, 20.00, ΠΑΟΚ – Άρης (Δεληκωστίδης, Αβραμίδης )

Κυψέλης, 20.30, Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου (Βουδούρης, Νικολόπουλος)