Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μεγάλη επιστροφή… με Αθηνά Παπαφωτίου στον Παναθηναϊκό!

Μεγάλη επιστροφή… με Αθηνά Παπαφωτίου στον Παναθηναϊκό!

Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (2010-11) όπου ήταν βασικό μέλος της τότε ομάδας η «μαέστρος» Αθηνά Παπαφωτίου επιστρέφει στα «πράσινα» αλλά και στην ελληνική Α1 γυναικών, αυξάνοντας κατακόρυφα την ποιότητα αλλά και το ενδιαφέρον της σεζόν 2021-22.

Το πλάνο του φετινού Παναθηναϊκού, οι μεταγραφές επιπέδου αλλά και η στήριξη του τμήματος από άνθρωπο-χορηγό που βρίσκεται κοντά στην ομάδα αποτελώντας το «κλειδί» για τη φετινή υπέρβαση έπεισαν την Αθηνά Παπαφωτίου να επαναπατριστεί.

Η Παπαφωτίου η οποία από το 2014 παίζει σε υψηλό επίπεδο και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είπε το «ναι» στον ΠΑΟ αλλά προηγήθηκαν πολλά όχι σε «μνηστήρες» εντός συνόρων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) αλλά και στο εξωτερικό.

Φόρεσε για πρώτη φορά τα χρώματα της Στουτγκάρδης τη σεζόν 2014- 2015 και αφού κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 2015, συνέχισε την καριέρα της σε κάποια από τα  μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ιταλία (Κονελιάνο, Φιλοτράνο), Γαλλία (Μιλούζ), Πολωνία (Λοτζ). Με τη Μιλούζ το 2017 η Παπαφωτίου πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα εκτός συνόρων  στην καριέρα της,  με την Κονελιάνο συνέχισε στο ίδιο τέμπο καθώς στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ιταλίας ενώ την προηγούμενη σεζόν αναδείχθηκε με την ομάδα της κορυφαία πασαδόρος του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μετά τον Παναθηναϊκό η διεθνής μας άσος είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση της ιστορικής κούπας για τις κιτρινόμαυρες το 2012, ενώ πριν από τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Αγία Παρασκευή και Ιλίσια.

Πλέον, το μεταγραφικό παζλ μένει να ολοκληρωθεί με την απόκτηση ξένης κεντρικού την οποία αναζητά ο Παναθηναϊκός και δεν βιάζεται προκειμένου να βρει μια αξιόπιστη επιλογή.