ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μελισσουργός : Ρίχνουμε τους τόνους

Μελισσουργός : Ρίχνουμε τους τόνους

Μετά τις ανακοινώσεις για την απόρριψη των υποψηφιοτήτων από το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ ο Γιώργος Μελισσουργός και με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ρίχνει τους τόνους της προεκλογικής περιόδου καλώντας τις ομάδες να διαβάσουν τις θέσεις και τους στόχους του συνδυασμού Volley2012…

Η ανακοίνωση του Volley2012

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται σε πρόσφατες δηλώσεις, επισημαίνουμε τα εξής:

Η πόλωση είναι ένα παιχνίδι που ούτε το γνωρίζουμε, ούτε μας αρέσει.  Άλλοι  τις έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορες Γενικές Συνελεύσεις του παρελθόντος.

ΑΝ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΩΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.  Πάντως είναι σίγουρα, παγκόσμια πρωτοτυπία, άνθρωποι που είναι οι ίδιοι υποψήφιοι, να κρίνουν και να απορρίπτουν άλλους υποψηφίους….

Εμείς, έχουμε αποδείξει έμπρακτα όλα τα χρόνια που ασχολούμεθα με τα κοινά και παρά τις συνήθεις αήθεις επιθέσεις που έχουμε υποστεί από διάφορους υποστηρικτές, μπλόγκερς κλπ, ότι πάντα επαινούμε ό,τι θετικό έχει γίνει και δεν ασκούμε ποτέ “τυφλή” αντιπολίτευση.

Αλλά δεν χρειάζεται να μακρηγορήσουμε.   Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι πριν λίγες μόλις ημέρες ήμασταν η πρώτη και μοναδική παράταξη που υποστήριξε δημόσια την συναίνεση, πρόταση στην οποία καμία από τις άλλες πλευρές δεν συμφώνησε. Ακολούθησε και επόμενη πρόταση μας για συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής, προκειμένου να συμφωνηθούν τα ελάχιστα για μια ευπρεπή πορεία προς τις εκλογές με τήρηση της δεοντολογίας και των ηθικών κανόνων.  Αναμένουμε τώρα την υλοποίηση από όλες τις πλευρές.

Για το θέμα των δήθεν τριών αποτυχιών σε εκλογικές αναμετρήσεις, η μνήμη κάποιων ίσως είναι ασθενής, ή απλώς θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2008, επικράτησε η δική μας πλευρά.   Άρα δεν βλέπουμε κάποια αποτυχία.

Στις δε εκλογές του 2010, δεν συμμετείχαμε καθόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα που τελέστηκε.  Άρα ούτε και σε αυτές αποτύχαμε, αφού δεν λάβαμε καν μέρος.

Όσο για τις περίφημες εκλογές του 2012 στον Βόλο, τα όσα συνέβησαν έχουν καταγραφεί από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και στις συνειδήσεις όσων παρευρέθηκαν στην «αλεπότρυπα».  Οι εκλογές εκείνες όχι μόνο πλήγωσαν το κύρος της απερχόμενης (και διχασμένης πλέον) διοίκησης, αλλά νομίζουμε ότι θα μείνουν και ιστορικές για την επίδειξη κυνισμού, μεθοδεύσεων και αθέμιτων πρακτικών.

Το δε 35% που λάβαμε τότε, υπό τις συνθήκες ντροπής που έγιναν οι εκλογές, μόνο αποτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Άρα καλό θα είναι, όταν κάποιοι γράφουν κάποια πράγματα, να μπορούν και να τα υποστηρίζουν.

Τέλος, για το θέμα των 15 (και όχι 16, όπως λάθος γράφουν) τακτικών υποψηφίων μελών για το ΔΣ, να επισημάνουμε ότι βρίσκεται εξ’ αρχής μέσα στις προτάσεις μας η αλλαγή του Καταστατικού με μείωση των μελών του ΔΣ από 21 σε 15, μέσα στα μέτρα αντιμετώπισης του λειτουργικού κόστους. Αυτό το κάναμε πράξη, παρ’ όλη την βλαπτική επίδραση που μπορεί να έχει για εμάς.   Όμως έτσι σκοπεύουμε να διοικήσουμε, δια του παραδείγματος, ακόμα και όταν δεν μας ωφελεί.

Στο νομικό κομμάτι των περιπτώσεων που απορρίφθηκαν, έχει ήδη απαντήσει αναλυτικά ο συνεργάτης μας Άγγελος Κυριακίδης περιλαμβάνοντας και την άποψη των νομικών μας συμβούλων.

Για το θέμα θεωρούμε ότι υπάρχει λανθασμένη νομική ερμηνεία από την νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας που θα μπορούσε να λυθεί από την Γ.Σ. και σε κάθε περίπτωση να μην κριθεί από αντίπαλους υποψηφίους…

Αλλά θα θέλαμε να παραθέσουμε τα ακόλουθα ερωτήματα ουσίας, που κατά την γνώμη μας καταδεικνύουν την κακή πρόθεση και τον ζήλο για απόρριψη υποψηφίων των αντίπαλων παρατάξεων:

1)            Γιατί δεν κλήθηκαν στο ΔΣ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων να παραστούν η έστω να κληθούν για εξηγήσεις κατά περίπτωση; (είχαμε στείλει σχετική επιστολή με φαξ που το ζητούσαμε, που όμως αγνοήθηκε).   Αντίθετα ήταν η πιο επτασφράγιστη συνεδρίαση του ΔΣ χωρίς την παρουσία κανενός τρίτου πλην των μελών του ΔΣ και της νομικής συμβούλου.   Και πόσο θεμιτό είναι εντέλει οι ίδιοι οι υποψήφιοι να κρίνουν τις υποψηφιότητες των εκτός ΔΣ υποψηφίων;   Και να έχουν και νομικές απόψεις, όντες οι ίδιοι υποψήφιοι;   Και χωρίς δικαίωμα απάντησης η υπεράσπισης του κρινόμενου;

2)            Γιατί για τον έναν υποψήφιο μας που ενώ πήγε η υποψηφιότητα αλλά έλειπε το χαρτί της εκπροσώπησης, δεν ενημερώθηκε άμεσα το σωματείο (όπως έκαναν για ένα σωρό άλλες ελλείψεις σε άλλα σωματεία) οπότε θα γινόταν αντιληπτό το πρόβλημα του φαξ που δεν πήγε και θα λυνόταν αυτόματα το θέμα;

3)            Ομοίως και ακόμα περισσότερο μάλιστα, αφού παρέλαβαν και τα δυο χαρτιά των Βριλησσίων, γιατί δεν ενημέρωσαν άμεσα το σωματείο αφού κατά την δική τους (λανθασμένη κατ’ εμάς) άποψη διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα; (γνωρίζουμε ότι το έκαναν με δικά τους σωματεία, όπως είναι και το σωστό, καθώς η ΕΟΠΕ με τις υπηρεσίες της πρέπει να υποστηρίζει και να επικουρεί τα σωματεία). Θεωρούμε καλόπιστα ότι στόχος είναι οι καθαρές και ενωτικές εκλογές.   Γιατί τόση πρεμούρα να εντοπίσουμε γραφειοκρατικά λάθη η να κάνουμε οριακές νομικές ερμηνείες, προκειμένου να «κόψουμε» αντιπάλους αντί απλά να ενημερώσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία σε σωματεία μέλη της ΕΟΠΕ να διορθώσουν τα όποια λάθη;

4)            Από την στιγμή που όλα τα χαρτιά ήταν αρχικά εμπρόθεσμα, ποιός είναι ο κανονισμός που απαγορεύει τις τυχόν διορθώσεις ΠΡΙΝ από το ΔΣ που τα εγκρίνει;

5)            Ακόμα και στην περίπτωση που έπαιρναν την απόφαση ως ΔΣ να κάνουν δεκτές τις υποψηφιότητες, παρά τα δήθεν τυπικά κωλύματα, θα είχαν την ευχέρεια – εφόσον υπήρχε αμφισβήτηση, να θέσουν τα θέματα στην ΓΣ (όπως εξάλλου έκαναν στον Βόλο, όταν τους συνέφερε..) και να αποφασίσει για αυτά η ΓΣ ως υπέρτατη αρχή!   Γιατί δεν το έκαναν;

6)            Και παρά τα όσα ρωτάμε παραπάνω, εμείς δεν επικαλεστήκαμε στην ανακοίνωση μας τους Νομικούς λόγους αλλά τους ΗΘΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!   Και επί αυτών απάντηση δεν πήραμε.

Ως τελικό αποτέλεσμα, είναι λυπηρό ιστορικά σωματεία όπως τα Βριλήσσια και η Αλεξανδρούπολη, να στερούνται του δικαιώματος της υποψηφιότητας των μελών τους, για ασήμαντα τυπικούς λόγους που χρήζουν ερμηνείας και που θα μπορούσαν εύκολα να λυθούν στην ΓΣ, χωρίς να προκαλέσουν την αντίδραση που σίγουρα γνώριζαν ότι θα προκαλούσαν;   Ποιος προσπάθησε λοιπόν να πολώσει το κλίμα;

Επειδή όμως ο κόσμος του βόλεϊ έχει βαρεθεί να διαβάζει για “κοκορομαχίες” και διψάει να ακούει για βόλεϊ και για λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο μας, εμείς δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό.

Θα παραπέμψουμε όλους να διαβάσουν με προσοχή τις ΘΕΣΕΙΣ μας, στην ιστοσελίδα  μας www.volley2012.gr και να αποφασίσουν αν η φιλοσοφία μας και τα στελέχη που απαρτίζουν τον  συνδυασμό μας θα ωφελήσουν το Ελληνικό βόλεϊ και τα Σωματεία.

Τέλος, για μία ακόμα φορά, και προς αποφυγή εντάσεων τις οποίες δεν προκαλέσαμε εμείς, αντίθετα προκληθήκαμε με την απόρριψη δυο υποψηφίων μας, καλούμε όλους να δηλώσουν θετικοί στην κοινή συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής για να συμφωνήσουμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες και να έχουμε αξιόπιστες και ενωτικές εκλογές.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αρχίσουν να μπαίνουν γερές βάσεις για το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ.

Ας μην την χάσουμε.

Γιώργος Μελισσουργός

VOLLEY 2012