Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μέλκας : «Ο Άρης της καρδιάς μου»

Μέλκας : «Ο Άρης της καρδιάς μου»

Η παρουσία του Γιάννη Μέλκα στο στούντιο της NOVA και της εκπομπής «Στο φιλέ» φρόντισε να…. Βγάλει» ειδήσεις καθώς ο τεχνικός του Άρη μετά την μεγάλη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί της Ορεστιάδας μίλησε για την μάχη της κορυφής, τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Εθνική  με την πρόσληψη του Κώστα Δεληκώστα και την προσπάθειά της στο World League.

Για όλους και για όλα μίλησε στη NOVA ο Γιάννης Μέλκας. Ο τεχνικός του Άρη για μια ακόμη φορά δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς» του, την μάχη πρωταθλητισμού μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, αλλά και για την μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής μας στο World League και την πρόσληψη του Κώστα Δεληκώστα ως συνεργάτη του Δρίκου.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μέλκα:

Για την μάχη της κορυφής: Βάσει προγράμματος και όσα έχουν γίνει τις τελευταίες αγωνιστικές πιστεύω πως οι οιωνοί είναι με τον ΠΑΟΚ. Θα παίξει ρόλο η Κηφισιά γιατί παίζουν και οι δύο μαζί της. Από την εμπειρία μου δίνω σημασία στις λεπτομέρειες. Πως πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, πως έχασε σετ ο Ολυμπιακός με την ΜΕΝΤ, η κατάσταση του ο Γκόμεζ που είναι να τον …πιεις στο ποτήρι. Αν πάντως ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει κάτι πρέπει να κάνει νίκη στην Αθήνα. Από την πείρα μου λέω πως και με τον Ηρακλή και με τον Άρη σπάσαμε τις έδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για να πάρουμε τα πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κάνει και να κρατήσει την έδρα του. Έχει νέο αίμα με Γκόμεζ και Κουρνέτα που γνωρίζονται παλιά από τον Ολυμπιακό και βοηθούν πολύ. Η παρουσία του Γκόμεζ δίνει την αύρα του νικητή στους υπόλοιπους παίκτες. Έχουν εμπειρία, έχουν πάρει τίτλους υπάρχει ο Σαφράνοβιτς που ηρεμεί το παιχνίδι του. Βέβαια τίποτε δεν έχει τελειώσει. Μακάρι ν’ αντέξει ο ΠΑΟΚ και να κάνει ότι θέλουμε όλοι εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Αν το Κύπελλο θα παίξει ρόλο: Σίγουρα θα παίξει ρόλο το Κύπελλο και από την εμπειρία μου λέω πως αν πάνε δύο αντίπαλοι στον τελικό του πρωταθλήματος παίζει ρόλο για τον νικητή του Κυπέλλου. Θα έχει ψυχολογικό αβαντάζ.

Για τον Ολυμπιακό: Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες που αντέχουν στα δύσκολα όπως ο Χριστοφιδέλης. Ο Προύσαλης είναι ο καλύτερος πασαδόρος τώρα στην Ελλάδα. Ο διαγώνιος αν παίζει καλά η ομάδα θα ανεβαίνει κι αυτός. Δεν έχει σχέση βέβαια ο Κλαρκ με τον Γιορντάνοφ αλλά ο Ολυμπιακός με την υποδοχή και την εμπειρία και την «τσαχπινιά» του Προύσαλη θα κάνει παιχνίδι τίτλου. Σε αυτά τα ματς των τελικών δεν πρέπει να λείπει κανείς. Εγώ αν ήμουν στον Ολυμπιακό δεν θα άλλαζα τίποτε, είναι πολύ καλή ομάδα για μένα. Και θα κράταγα και τον Κλαρκ.

Για τον Άρη: Ήταν δύο τρίποντα ανάσα για μας γιατί κακά τα ψέματα ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση. Οι άλλες ομάδες σαν εμάς είχαν κάνει καλές νίκες. Μπράβο στα παιδιά γιατί υπάρχουν δυσκολίες και σαν ομάδα και σαν σύλλογος. Τα παιδιά τα άφησαν έξω αυτά και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένα. Πήραμε όλοι τα μπράβο όπως κι εγώ από τον πρόεδρο από απλούς φιλάθλους και αυτό είναι καλό γιατί σε ανεβάζει.

Προσπαθώ να κάνω επαφές με χορηγούς να βοηθήσω την ομάδα, μιλάμε με τον κύριο Μιχάλη Ζορπίδη που ήταν πρόεδρος στα καλά χρόνια, είναι έμπειρος, μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει. Δεν μπορεί τώρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, βοηθά αθόρυβα και υπό προϋποθέσεις θα αναλάβει του χρόνου. Ο Άρης επειδή έχω ξεκινήσει από αυτή την ομάδα πιάνει μέρος μεγάλο της καρδιά μου.

Για την οικονομική βοήθεια των οπαδών: Ισχύει ότι μας βοήθησαν οικονομικά,. Ήρθαν στην προπόνηση μίλησαν μαζί μου, μου είπαν πως έχουν μαζέψει 4.000 ευρώ για να τα δώσουν στους παίκτες. Τους είπα καλοδεχούμενα και να τα δώσουν στους παίκτες. Λέμε δημόσια ευχαριστώ και τους θέλουμε κοντά μας.

Για τον Καμίνσκι: Έχει βοηθήσει πολύ. Ήταν επιλογή της διοίκησης και του Γιώργου Γιάτση. Έχει δείξει ότι βοηθά την ομάδα και μπορεί να βοηθήσει κι άλλο. Είναι ψηλός θηριώδης και στον Άρη σαν αυτόν έχουν περάσει ο Γκάνεφ και ο Κράβαρικ. Τον Κράβαρικ τον ήξερε τον Γκάνεφ όχι και έμεινα έκπληκτος. Έχει ένα μικρό πρόβλημα με τα γόνατά του αλλά προπονείται με την βοήθεια των γιατρών και προσπαθούμε όλοι να τον κρατήσουμε σε καλή κατάσταση.

Για την πρόσληψη του Δεληκώστα στην Εθνική: Η δουλειά που έχει να κάνει είναι μεγάλη και δύσκολη. Πιστεύω ότι θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.
Για την Εθνική: Η Εθνική έχει τεράστιο ταλέντο. Η επιστροφή είναι ευκαιρία στο Γουόρλντ Λιγκ. Θα ξυπνήσει όλους όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ. Να δούμε με καλύτερη οπτική τα πράγματα γιατί έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν κυρίως στο οικονομικό τα οποία πληρώνουμε τώρα.

Υπήρξαν τεράστια συμβόλαια. Δεν δούλεψαν προπονητές και παράγοντες για να βγουν καινούργια ταλέντα. Η κρίση τουλάχιστον έδωσε ευκαιρίες να αναδειχθούν κάποια νέα ταλέντα. Είναι δύσκολο να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε τουλάχιστον.

Για τις ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει στις ομάδες: Η δουλειά του προπονητή αυτή είναι. Να προσπαθείς και ψηλά και χαμηλά, καλύτερα βέβαια με ομάδες στα ψηλά όπως με τον ΠΑΟΚ πριν κάποια χρόνια που παίξαμε Ευρώπη. Αλλά και στην Λαμία και στην Νίκη Αιγινίου και στον Άρη τώρα είναι τιμή για μένα που εργάζομαι. Γνωρίζεις ανθρώπους μαθαίνεις τα όνειρα τους, γίνεσαι μέλος της οικογένειας. Μαθαίνεις και την πίεση του αποτελέσματος. Με τη Νίκη Αιγινίου ήταν δύο χρόνια, ο πρώτος χρόνος πολύ καλός στον δεύτερο μείναμε κάποια στιγμή από καύσιμα.

Αν προλαβαίνει να αποφύγει τα πλει-άουτ ο Άρης: Είναι δύσκολο βάσει προγράμματος εμείς θα δούμε τα ματς ένα-ένα, είναι βουνό να τα βλέπεις όλα μαζί. Μελέτη, δουλειά κι ότι βγει.

Για αθλητική οικογένεια: Εμείς στην οικογένεια το έχουμε συνηθίσει γιατί έχουμε γυρίσει τις ομάδες της πόλης. Μια φορά όταν εγώ ήμουν στον ΠΑΟΚ, ο γιος (τερματοφύλακας) μου στον Ηρακλή και η κόρη μου στον Άρη (βόλεϊ), είχαμε παραγγείλει πίτσα και όταν ήρθε το παιδί στο σπίτι να μας τις φέρει τρελάθηκε. Μας είδε με τρεις διαφορετικές φόρμες και μας ρώτησε: «Ρε παιδιά τι ομάδα είστε εσείς»;