Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μένει Χιμένες, στέλνουν και Οσόρια

Μένει Χιμένες, στέλνουν και Οσόρια

Στην Πυλαία θα μείνει σύμφωνα με δημοσίευμα της Κούβας και τη νέα σεζόν ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ, Εσκούλ Χιμένες, που δεν αποκλείεται να έχει μαζί του και τον συμπατριώτη του Οσόρια.

Αυτό φέρεται να έχει δηλώσει στην ιστοσελίδα granma.cu ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ της Κούβας, Άριελ, ο οποίος όχι μόνο υπογραμμίζει την παραμονή του διεθνούς ακραίου στους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά όπως φαίνεται με τις ευλογίες του στα “ασπρόμαυρα” θα ντυθεί και ένα ακόμη “μαύρο διαμάντι”, ο διεθνής κεντρικός, Λιβάν Οσόρια.

Παράλληλα, ενώ οι υποχρεώσεις της Κούβας συνεχίζονται απόψε στο World League κόντρα στην Αργεντινή, αυξημένες πιθανότητες να βρεθεί από την χώρα της Λατινικής Αμερικής στην Κίνα συγκεντρώνει και ένας ακόμη διεθνής άσος, ο Σεπέδα.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του συναδέφλου Aliet Arzola, μεταγραφή στην Ευρώπη επίκειται και για τον 15χρονο διεθνή,  Βάργκας, ο οποίος όμως λόγω του νεαρού της ηλικίας του πρέπει να συνοδεύεται από τη μητέρα του, η οποία και θα τον εκπροσωπεί νόμιμα. Ωστόσο στην περίπτωση του Βάργκας θα πρέπει να ξεπέραστει ο σκόπελος της FIVB, που θέτει ως προϋπόθεση τη συμπλήρωση του 18ου έτους του αθλητή για να υπογράψει συμβόλαιο με κάποια ομάδα.