Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Μέρτεν στον Παμβοχαϊκό

Ο Μέρτεν στον Παμβοχαϊκό

Και το όνομα αυτού Μίχαελ Μέρτεν! Ο Γερμανός προπονητής, θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Κλαρούδα καθώς το βράδυ της Τετάρτης οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Μέρτεν θα πραγματοποιήσει το ανεπίσημο ντεμπούτο του το απόγευμα του Σαββάτου στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός και λέμε ανεπίσημο γιατί ο 45άχρονος τεχνικός φτάνει αύριο στις 06:30 στην Αθήνα (διέκοψε τις διακοπές του στην Ινδονησία) και από κει θα φύγει για το Βραχάτι όπου θα κάνει την προπόνηση (10-12) κι αμέσως μετά θα αναχωρήσει με την αποστολή για την Θεσσαλονίκη.
Ο Μέρτεν θα βρίσκεται στον πάγκο, αλλά λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορεί να είναι έτοιμη η κάρτα προπονητή κι έτσι θα δηλωθεί με κάποια άλλη ιδιότητα.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο γεννημένος στις 12 Ιανουαρίου 1969 Μέρτεν είναι από το 2010 κι ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών βόλεϊ Γερμανίας, ενώ γίνεται ο πρώτος Γερμανός προπονητής ο οποίος θα δουλέψει σε Ελληνικό σύλλογο.

Ο Μέρτεν θα ξαναβρεί στο Βραχάτι τον Νέμεθ με τον οποίο συνεργάστηκε στη Ρεμάτ Ζαλάου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας πριν από τρία χρόνια, ενώ εκεί είχε ως παίκτη και τον Αμερικάνο πασαδόρο Κρις Σέιφερτ ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ορεστιάδα.

Ο νέος προπονητής του Παμβοχαϊκού έχει εργαστεί στην πατρίδα του κυρίως σε ομάδες γυναικών, έχει περάσει για μία διετία από την Σπεγκάου (Α1 ανδρών) αλλά κι από την εθνική ομάδα εφήβων της Γερμανίας με την οποία αντιμετώπισε το 2012 την δική μας Εθνική στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχαν διεξαχθεί στη Δανία.

Στις 28.08.2012 οι Γερμανοί κέρδισαν με 3-2 (25-20, 19-25, 20-25, 25-17, 15-11) την ομάδα του Στέλιου Καζάζη (στην οποία μετείχε και ο νυν λίμπερο του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Ζήσης) και προκρίθηκε στην 8άδα της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ: Sportsfeed

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...