ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τον Τζίμπα, «αντίο» και για Γκουστάβο

Μετά τον Τζίμπα, «αντίο» και για Γκουστάβο

Η… παλιά φρουρά των επιτυχιών του βραζιλιάνικου βόλεϊ αποσύρεται σιγά σιγά από την ενεργό δράση. Μετά τον Τζίμπα, σειρά πήρε ο κεντρικός Γκουστάβο Εντρές, ο οποίος στο τελευταίο του ματς αγωνίστηκε κόντρα στον Άμαραλ Ντάντε με τον τελευταίο να τον… αποθεώνει!

Ο 39χρονος μπλοκέρ ανήκει στη… χρυσή γενιά των Βραζιλιάνων που κέρδιζαν τα πάντα και βάδιζαν από επιτυχία σε επιτυχία ενώ ο Εντρές είχε αγωνιστεί και στο Καμπιονάτο με την Τρεβίζο με εξίσου καλή παρουσία. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό μάλλον ήταν το τελευταίο του παιχνίδι ενώ πλέον θα αφοσιωθεί στην οικογένειά του, παραμένοντας δίπλα στην ομάδα (Κανόας) από άλλο πόστο, ίσως του διευθυντή.

“Έφτασε η πιο δύσκολη ώρα, αλλά ο κόσμος θα καταλάβει. Θυσιάστηκα μαζί με την υπόλοιπη γενιά για να δώσω τα πάντα στο άθλημα και τώρα είναι η ώρα να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου”, ανέφερε.

dante1 dante

Στην τελευταία αναμέτρηση της πολύχρονης καριέρας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με το φίλο του και συμπαίκτη στην εθνική Βραζιλίας, Άμαραλ Ντάντε. Ο πρώην ακραίος του Παναθηναϊκού αποχαιρέτησε τον Εντρές με αναφορά του σε όλα τα μέσα κοινωνικής διτύωσης που έχει, σημειώνοντας: Ένα ακόμη τέρας αποχαιρετά το βόλεϊ. Ήταν μια τεράστια χαρά να παίξω μαζί με τον Γκουστάβο όλα αυτά τα χρόνια. Μένει ο θαυμασμός και ο σεβασμός μου για σένα. Το Βραζιλιάνικο και το παγκόσμιο βόλεϊ σε χειροκροτάει όρθιο για όλα όσα έκανες φίλε μου. Είσαι και θα είσαι για πάντα σημείο αναφοράς για τους νέους”.