CHAMPIONS LEAGUE

«Μετωπικές» Τζούριτς-Ν’Γκαπέ, Φράγκου-Ζαϊτσεφ στο «σεντόνι» της CEV

«Μετωπικές» Τζούριτς-Ν’Γκαπέ, Φράγκου-Ζαϊτσεφ στο «σεντόνι» της CEV

Χωρίς ελληνικές ομάδες μετά από πολλά χρόνια και μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας λόγω της απειλής του αόρατου εχθρού του κορονοϊού, που διέκοψε απότομα την περασμένη σεζόν τις διοργανώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, έγιναν το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο οι κληρώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ανδρών για Champions Leauge, CEV Cup και CEV Challenge Cup της σεζόν 2020-2021.

Στην εκδήλωση της CEV, δια χειρός του διεθνούς Ιταλού “μαέστρου” της Τρεντίνο, Σιμόνε Τζιανέλι,  η κληρωτίδα έβγαλε δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις για τις ομάδες κάποιων πρεσβευτών του ελληνικού βόλεϊ στην Ευρώπη, ωστόσο δεν έλειψαν και τα χαμόγελα για κάποιους άλλους.

Για τον 1ο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης των ανδρών ο Έλληνας διεθνής πασαδόρος της ελβετικής Άμιρσβιλ, Ντίμα Φιλίποφ καλείται στο πλαίσιο του Έ ομίλου να ξεπεράσει τα εμπόδια της βελγικής Νόλικο Μαασέικ και της Σαχτιόρ Σόλιγκιορσκ από την Λευκορωσία.

CL_M_Round1

Για τον ίδιο γύρο της διοργάνωσης ο Καλαματιανός τεχνικός της πρωταθλήτριας Βρετανίας, ΙΒΒ Πολόνια, Βαγγέλης Κουτουλέας ελπίζει σε ένα θαύμα, καθώς η κληρωτίδα έριξε την ομάδα του στον F’ όμιλο, όπου η πανίσχυρη ιταλική Τρεντίνο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά με τη σερβική Βοϊβοντίνα του Νοβισαντ να ποντάρει στην έκπληξη για να πάρει εκείνη το μοναδικό εισιτήριο πρόκρισης του ομίλου της.

“Όμιλος φωτιά” και για την ομάδα του διεθνή μας, Ανδρεά Φράγκου καθώς η κλήρωση της βελγικής Κνακ Ροζελάρε, για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης τον “έριξε” στον D’ όμιλο, αντιμέτωπο με την ιταλική Μόντενα, την ρωσική ομάδα του Ιταλού σουπερστάρ, Ιβάν Ζαϊτσεφ, Κεμέροβο και την πολωνική Βαρσοβία, του Ιταλού πρώην προπονητή των Βέλγων, Αντρέα Αναστάζι.

dol-2021-cl-2

Μετωπική Ν’ Γκαπέ – Τζούριτς επεφύλαξε για τον Έλληνα άσο της σλοβακικής CH Volley Λιουμπλιάνα η κληρωτίδα στον C’  όμιλο του 4 γύρου της διοργάνωσης. Εκτός όμως της ρωσικής 5άκις κατόχου του τροπάριο ομάδας του Γάλλου σουπερστάρ, Ζενίτ Καζάν, τον όμιλο συμπληρώνουν ακόμη η γερμανική Μπερλίν και η νικήτρια του G’ ομίλου του 2ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.

CL_V_Round1

Στην αντίστοιχη κλήρωση των γυναικών του Champions League η γερμανική Στουτγκάρδη του Έλληνα Γιάννη Αθανασόπουλου και της Αθηνάς Παπαφωτίου κληρώθηκε στον 1ο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με την Μινχάνσκα του Μινσκ της Λεκορωσίας.

CL_V_Round4

Δύσκολο έργο έχει στον 4ο γύρο της διοργάνωσης και η γαλλική Μιλούζ, καθώς η ομάδα της διεθνούς μας κεντρικής, Τζίνα Λαμπρούση “έπεσε” στον C’ όμιλο με την τουρκική Βακιφμπανκ, την βουλγαρική Μαρίτσα Πλόβντιβ και μία ακόμη νικήτρια από όμιλο του 2ου γύρου.