ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια γιορτή του ελληνικού βόλεϊ στο ανακαινισμένο «Μάκης Λιούγκας»

Μια γιορτή του ελληνικού βόλεϊ στο ανακαινισμένο «Μάκης Λιούγκας»
Με την συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Γλυφάδας έγινε το πρώτο ανεπίσημο σερβίς του final-4 του 35ου Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος στον χαιρετισμό τους καλωσόρισαν τους αθλητές και τα προπονητικά επιτελεία των τεσσάρων φιναλίστ, καθώς και τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Γιώργος Παπανικολαου (Δημαρχος Γλυφαδας): «Ποδαρικό στο νέο μας γήπεδο με μία μεγάλη διοργάνωση του βόλεϊ»

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο καινούργιο μας γήπεδο. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο για την διαχρονική συνεργασία που έχουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσουμε διοργάνωση της Ε.Ο.ΠΕ. και από κοινού προσπαθούμε για μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου. Στο πλήρως ανακαινισμένο «Μάκης Λιούγκας» θα γίνει ποδαρικό με μερικά από τα κορυφαία κλαμπ του Ελληνικού βόλεϊ.

Μέσα στην πανδημία δεν είχαμε την ευκαιρία για αθλητικές διοργανώσεις αλλά πλέον μπορούμε να υποδεχτούμε αυτό το final-4 στο ανακατασκευασμένο μας γήπεδο που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω πως μας έχει συγκλονίσει όλους αυτά που συμβαίνουν με την οπαδική βία και εύχομαι να απολαύσουν όλοι τους αγώνες και να έχουν την καλύτερη συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου».

Για το ενδεχόμενο ανάληψης και άλλων διοργανώσεων: 
«Έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία και για άλλες διοργανώσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε για την προετοιμασία και τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Ακόμα το πρόγραμμα του γηπέδου παραμένει ευέλικτο. Για την ανακατασκευή του γηπέδου πήραμε περίπου το 30% της συνολικής δαπάνης από το υπουργείο εσωτερικών. Το υπόλοιπο κόστος καλύφθηκε με δικές μας δυνάμεις. Το γήπεδο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης και θέλουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Πολλές εκπλήξεις στο final-4 της Γλυφάδας»«Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Περικλή Δορκοφίκη. Αποφασίσαμε από κοινού να διοργανώσουμε το final-4 στη Γλυφάδα που είναι και η μοναδική έδρα που το κάνουμε για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου αλλά και τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας που δουλεύουν ανελλιπώς για την άρτια οργάνωση των αγώνων. Θα γίνουν πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια του διημέρου με παρουσιάσεις έκπληξη για τις ομάδες. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας. Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους τέσσερις φιναλίστ του κυπέλλου και τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Πήγασος Πολίχνης με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ θα ανοίξουν την αυλαία του final-4 του 35ου Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο ανακαινισμένο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Ηρακλής Θεοδώρου (Προπονητής Πήγασου): «Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά τουλάχιστον δεν είναι και ψέματα»

Για το ιστορικό επίτευγμα του Πήγασου Πολίχνης: «Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να βρίσκεται η ομάδα μας σε αυτό το Final 4. Είμαστε ένας σύλλογος που πήραμε την άνοδο και βρεθήκαμε μετά από σκληρές μάχες απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες που αποκλείσαμε (σ.σ. Κηφισιά και ΟΦΗ) και είμαστε δίκαια στο Final 4. Στόχος μας είναι να παρουσιάσαμε το μέταλλο μας και τη δύναμη μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όπως λένε και τα Ξύλινα Σπαθιά, τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά τουλάχιστον δεν είναι και ψέματα».

Αναφορικά με τον πιο θεωρεί φαβορί στη διοργάνωση: 
«Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Volley League θα αγωνιστεί με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Pre League. Πάμε να ανέβουμε έναν Γολγοθά».

Για τα χαρακτηριστικά που θα κατακτούσε από κάθε ομάδα στο Final-4: «Θα παίρναμε κάποιους παίκτες για να πάρουμε σίγουρα το Κύπελλο».

Σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα: «Θα ήθελα να είμαι και του χρόνου στην ομάδα, από οποιοδήποτε πόστο»

Αργύρης Μαυροβουνιώτης (Αρχηγός Πήγασου Πολίχνης): «Θέλουμε να κάνουμε άλλη μία έκπληξη»

Για την έως τώρα πορεία της ομάδας του: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε στην τελική φάση. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο της Γλυφάδας. Αναμένουμε συναρπαστικά παιχνίδια, σε ένα γήπεδο… κόσμημα όπως προαναφέραμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Αναφορικά με το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί: «Πριν δύο εβδομάδες θα έλεγα πως έχουμε μια κατηγορία διαφορά με τους υπολοίπους. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Αν μας δοθεί η ευκαιρία, μπορούμε να κάνουμε μια έκπληξη ακόμα».

Για το αν μπορούσε να έχει κάποιο από τα στοιχεία των υπόλοιπων φιναλίστ και ποιο θα ήταν: «Την ομαδικότητα του Φοίνικα, τον πλουραλισμό του ΠΑΟΚ και την εμπειρία του Ολυμπιακού».

Γιόσκο Μιλένκοσκι (Προπονητής Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ): «Δεν είμαστε φαβορί»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θέλουμε και στοχεύουμε στο να κερδίσουμε το τρόπαιο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και οι αντίπαλοί μας θέλουν το ίδιο με εμάς. Αν θέλουμε να προκριθούμε αρχικά στον τελικό θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά απέναντι στον Πήγασο. Δεν θα είναι εύκολο».

Αν θεωρεί τον Φοίνικα φαβορί: «Δεν είμαστε φαβορί. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ καλές. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ανδρέας Φράγκος (Αρχηγός Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ): «Να χαρίσουμε θέαμα»

«Πρώτα απ’όλα να συγχαρώ τις ομάδες που βρίσκονται στο final-4. Μία πολύ ωραία διοργάνωση, προσωπικά έχω αρκετά χρόνια να παίξω τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα. Εύχομαι όλοι μας να δώσουμε δυνατά παιχνίδια και να χαρίσουμε θέαμα στον κόσμο».

Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι ο ημιτελικός που δεσπόζει στο final-4 του 35ου Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο τελευταίος που κατέκτησε τον τίτλο στον θεσμό το 2019.

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Ανυπομονούμε να ξεκινήσει»
«

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Γλυφάδας και την Ομοσπονδία. Το Κύπελλο είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση που φτάνει σε μια κορύφωση με το Final-4 που όλοι ευχαριστιόμαστε να τη βλέπουμε. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη διοργάνωση και σε αυτό το γήπεδο που είναι ιδιαίτερα ωραία. Τώρα που μάθαμε πως φτιάχτηκε θα το χαρούμε. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο κόντρα σε πολύ καλές ομάδες. Ο Πήγασος είναι μια πολύ καλή νότα για όσους ασχολούνται στον αθλητισμό, που κατάφερε να τρυπώσει στο Final-4. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και το Κύπελλο. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει».Θάνος Τερζής (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Ξεκάθαρος στόχος το κύπελλο»

«

Έχουμε πολύ καλές μνήμες από αυτό το γήπεδο. Νομίζω ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι ένας θεσμός των εκπλήξεων, είναι όλα ανοιχτά. Σίγουρα οι ομάδες που είναι στη Volley League έχουν ένα μικρό προβάδισμα όλα μπορούν να συμβούν».Για την προϊστορία στο «Μάκης Λιούγκας»:

«Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε χάσει εδώ σε ένα Κύπελλο που ξέφυγε από τα χέρια μας. Νομίζω όμως ότι είναι ο θεσμό μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αλμπέρτο Τζουλιάνι (Προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν είμαστε στο 100% αλλά…»

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτό το final-4. Δεν θα είναι εύκολη διοργάνωση. Δεν είμαστε στο 100% αλλά είμαστε Ολυμπιακός και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα παλέψουμε. Είμαστε αισιόδοξοι».

Κώστας Στιβαχτής (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Είμαστε αποφασισμένοι»

«Βρισκόμαστε εδώ, για την τελική φάση του Κυπέλλου. Ως Ολυμπιακός, θέλουμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, ξέρουμε βέβαια ότι δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν αξιόμαχες ομάδες, υπάρχουν αξιόλογες ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ελπίζω το ίδιο αποτελεσματικοί, να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση, το Δήμο Γλυφάδας που πήρε τη διοργάνωση. Ελπίζω, να προσφέρουμε ωραίο θέαμα εδώ. Είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά, ξέρεις ότι παίζεις ένα μονό παιχνίδι και ότι αν δεν βρεθείς στην καλή σου μέρα, δεν υπάρχει… γυρισμός. Είμαστε έτοιμοι, είναι αναγκαστικό αυτό. Αυτά τα παιχνίδια είναι για τις μεγάλες ομάδες, πρέπει να διεκδικούνται. Ό,τι προβλήματα κι αν υπάρχουν, πρέπει να είσαι στο γήπεδο και να παίζεις στο 100%».

Το πρόγραμμα του final-4

Πέμπτη 31 Μαρτίου

Α’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 15.15 ΕΡΤ-3: Πήγασος Πολίχνης – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Β’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Παρασκευή 1 Απριλίου

Τελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού