ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία κούπα… όνειρα για όλους!

Μία κούπα… όνειρα για όλους!

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών όσον αφορά στις γυναίκες το Κύπελλο Ελλάδας ανδρών-γυναικών σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν του βόλεϊ στη χώρα.

Πρόκειται για μία πραγματική γιορτή του αθλήματος, καθώς ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα κι από την Ζάκυνθο μέχρι την Μυτιλήνη, ανεξαρτήτου κατηγορίας συμμετέχουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, όπου πέρα από τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκομίζουν, όχι μόνο μπορούν αλλά και επιβάλλεται να κάνουν όνειρα για διάκριση στα δύο Final 4 (14-15/3 των Ανδρών και 28-29/3 το αντίστοιχο των Γυναικών).

Σε αυτό φυσικά τα εύσημα ανηκούν στην ΕΟΠΕ, καθώς η απόφαση που ελήφθη από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για διεύρυνση του θεσμού, δικαιώθηκαν, καθώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός συμμετοχών.
Αρχικά το 2012 συμμετείχαν 215 ομάδες (91 ανδρών, 124 γυναικών), πέρυσι δηλώσαν συμμετοχή 233 σύλλογοι (93 ανδρών και 140 γυναικών) για να φτάσουμε στη φετινή σεζόν όπου ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Κύπελλο έφτασε στις 249 (94 ομάδες ανδρών και 155 γυναικών).

Στο Κύπελλο Ανδρών ο αριθμός των ομάδων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (94 έναντι 93 πέρσι) με την ΕΣΠΑΑΑ να έχει τη μερίδα του λέοντος καθώς εκπροσωπείται από 18 ομάδες, ενώ για πρώτη φορά από τη διεύρυνση της διοργάνωσης θα εκπροσωπηθεί και η ΤΕ Κυκλάδων (ΣΒΣ Μέγας Αλέξανδρος).

Στις γυναίκες συγκριτικά με την πρώτη διευρυμένη σεζόν του Κυπέλλου, υπάρχει 20% αύξηση στις δηλώσεις συμμετοχής, με την ΕΣΠΑΑ να έχει και πάλι την πρωτοκαθεδρία καθώς εκπροσωπείται από 37 ομάδες (22 ομάδες έχει η ΕΠΕΣΘ και 21 η ΕΣΠΕΔΑ), ενώ για πρώτη φορά εκπροσωπείται η ΤΕ Σάμου (ΑΠΣ Ιωνικός).

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση της 1ης αγωνιστικής (4/5/102014) της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών για τις ομάδες της ΕΣΠΑΑΑ και τις ΕΣΠΕΔΑ

ΕΣΠΑΑΑ
ΑΝΔΡΕΣ
ΟΠΕ Χαλκίδας – ΕΠΑ Σχ. Ν. Αμάραντος
ΑΚ Ζωγράφου – ΑΕ Αγίας Παρασκευής

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΟΠΕ Χαλκίδας – ΑΣ Παπάγου
ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου – ΑΣ Τυφών
ΕΣ Ν. Μάκρης – Νίκη Αμαρουσίου
ΑΣ Τεύκρος – ΑΟΝΝΝΕ Αμαζόνες
ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης – ΑΣΠ Σάλαμμον
ΓΣ Κερατέας – ΑΟ Νήαρ Ηστ
ΕΑΟ Σπάτων – ΑΟΝ Βύρωνος
ΑΟ Αγίου Στεφάνου – ΑΕΣ Ένωση Γαλατσίου
ΠΑΟ Κουκακίου – ΟΦ Γέρακας
ΑΠΣ Πήγασος – ΑΕ Αγίας Παρασκευής
ΑΟ Λαγονησίου – Ένωση Βύρωνα
ΓΣ Εθνικός – ΓΣ Κορωπίου
ΑΟ Οδυσσέας – ΜΕΣ Μαραθώνα
ΓΣ Γλυκών Νερών – ΑΕ Γκράβας
ΓΣ Απόλλων – ΣΦΑ Μελισσίων ‘Φοίβος’
*Χωρίς αγώνα πέρασαν στην επόμενη φάση οι ΑΚ Ζωγράφου, ΓΑΣ Χολαργού, ΑΟ Καρέα, ΑΕ Αμπελοκήπων, ΔΑΣ Αραφήν, ΑΣ Κολλεγίου ΝΤΕΡΗ, ΠΑΚ Χαλανδρίου

ΕΣΠΕΔΑ
ΑΝΔΡΕΣ
ΠΟΚ Έσπερος – ΑΕ Ευριπίδης
ΓΣ Ηλιούπολης – ΓΣ Πανιώνιος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Άρης Αμφιάλης – ΔΑΣ Δραπετσώνα
ΓΑΝΣ Ίρις – ΑΟ Πήγασος Χαϊδαρίου
Πειραϊκός Σύνδεσμος – ΑΣ Ηλιούπολης
ΓΣ Περάματος Ερμής – ΑΣ Φοίνικας
ΠΟΚ Έσπερος – Φιλία Περάματος