ΔΙΕΘΝΗ

«Μια ωραία πεταλούδα» η Ζακχαίου στο Μπούστο Αρζίτσιο!

«Μια ωραία πεταλούδα» η Ζακχαίου στο Μπούστο Αρζίτσιο!

Η 24χρονη διεθνής Κύπρια κεντρική Κατερίνα Ζακχαίου ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιταλική Μπούστο Αρζίτσιο, όπως είχατε ενημερωθεί εδώ και μέρες από το Volleyplanet.

Με την πρώην άσο της Μόντσα η Unet E-Work Busto Arsizio βάζει στο ρόστερ της μια πολύτιμη παίκτρια, παρόλο που τη τελευταία σεζόν η Ζακχαίου, δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο η Κύπρια άσος, με το… καλημέρα στην ιταλική Λίγκα  έδειξε τις δυνατότητές της, αφού με την φανέλα της Κούνεο ήταν στην πραγματικότητα η καλύτερη κεντρική στη Serie A, τόσο στους πόντους  (296 σε 24 αγώνες) όσο και στα μπλοκ (0,87 ανά σετ).

Οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας Ζακχαίου μετά την υπογραφή του συμβολαίου της με τις “πεταλούδες” της Μπούστο Αρζίτσιο, του Βαρέζε : «Είμαι χαρούμενη που είμαι μια νέα “πεταλούδα”! Η UYBA είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία και κάθε χρόνο αγωνίζεται για τις κορυφαίες θέσεις. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενη που γνώρισα την Alice (σ.σ Degradi) και τη Giorgia (σ.σ Zannoni), στο Κούνεο είχαμε μια υπέροχη φιλία εντός και εκτός γηπέδου. Ήταν η πρώτη μου σεζόν στην Ιταλία και με είχαν βοηθήσει πολύ σε όλα” δήλωσε αρχικά η Κύπρια σέντερ που θα αγωνίζεται για 3η χρονιά στα γήπεδα της γειτονικής χώρας.

“Το ιταλικό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, στόχος και όνειρό μου ήταν να είμαι μέρος του. Η σεζόν στο Κούνεο ήταν φανταστική για μένα, ο σύλλογος μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου. Ως επαγγελματίας αθλήτρια τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως θα θέλαμε και αυτό συνέβη πέρυσι στη Μόντσα, αλλά αυτό ήταν απλώς μια άλλη εμπειρία για μένα. Τώρα έχω ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να βελτιωθώ, να δουλέψω σκληρά και ξέρω ότι είμαι στο σωστό μέρος. Η φετινή (2022/23) UYBA  θα είναι μια ομάδα γεμάτη ενέργεια. Αυτό που κατάφερα να δω από την Busto Arsizio τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι διαθέτει καλά οργανωμένες παίκτριες που είναι πραγματικά έτοιμες να παλέψουν για κάθε μπάλα, κάτι που είμαι βέβαιη ότι θα κάνουν και φέτος. Επίσης, βλέπω ότι η UYBA έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα, είναι σαν “οικογένεια” και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Προσωπικά είμαι ένα κορίτσι που δεν τα παρατάει ποτέ και είμαι σίγουρη ότι θα δώσω το 100% για να βελτιώσω τον εαυτό μου και να βοηθήσω τις συμπαίκτριές μου και την ομάδα μου γενικότερα στους στόχους που έχει θέσει».

Photo: Facebook Katerina Zakxaiou