DARK ROOM

Μια «Σεζόν Θαύμα» του γυναικείου βόλεϊ στο Χόλιγουντ (fot-vid)

Μια «Σεζόν Θαύμα» του γυναικείου βόλεϊ στο Χόλιγουντ (fot-vid)

Το γυναικείο βόλεϊ αρχίζει πλέον να εμπνέει και το Hollywood, αφού στις 13 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη η ταινία του Σιν Μακναμάρα, “The Miracle Season”, με δύο βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς και μία αληθινή ιστορία, που συγκινεί και ταυτόχρονα “δίνει φτερά” στις καρδιές μας.

miracle_season 2

Η δραματική ταινία του Μακναμάρα, που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με άλλη μία αληθινή ιστορία νεαρής αθλήτριας στο Soul Surfer, βασίζεται στην εμπνευσμένη αληθινή ιστορία της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών του West High School της Αιόβα των ΗΠΑ.

Το 2011, η εν λόγω ομάδα, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της σεζόν 2011, έχασε σε ένα δυστύχημα με μηχανάκι την κορυφαία της παίκτρια, Καρολάιν “Λιν” Φάουντ. Έτσι η ομάδα έπρεπε πλέον να βρει κάποιο τρόπο να κερδίζει δίχως το μεγάλο της αστέρι. Με την προπονήτρια της να εμπνέει τις αθλήτριες για έναν “ιερό σκόπο”, η ομάδα  συσπειρώθηκε και τελικά έχοντας στο πλευρό της μια ολόκληρη πόλη, κατάφερε να φτάσει στην υπέρβαση, κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς.

Helen_Hunt_The_Miracle_Season

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη της Αϊόβα, με τον πατέρα της Καρολάιν, Έρνι Φάουντ να μην θέλει αρχικά να βγει στην μεγάλη οθόνη η τραγωδία της οικογένειάς του. “Η αρχική μας αντίδραση ήταν αρνητική, μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό, αλλά απλά δεν χρειαζόμαστε το Χόλιγουντ να παίζει με τις καρδιές μας…” τόνισε συγκινημένος, ο Έρνι Φάουντ, που χτυπήθηκε “δις” σκληρά από τη μοίρα. Η σύζυγός του Ελιν, πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος δύο βδομάδες μετά το θάνατο της κόρης του.

Τελικά όμως δέχθηκε, αφού πείστηκε πως δεν υπάρχουν πολλές κινηματογραφικές ταινίες που εμπνέουν τις γυναίκες, κάτι που σήμερα μάλιστα, ο κόσμος μας το έχει ανάγκη.

miracle_season 3

Πέρα από το σπουδαίο και βολεϊκό story στο καστ της ταινίας μαζί με τις Danika Yarosh, Erin Moriarty και Tiera Skovbye, πρωταγωνιστούν δύο βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί. Ο Γουίλιαμ Χαρτ στο ρόλο του τραγικού πατέρα της Κάρολάιν, Έρνι και η Έλεν Χαντ στο ρόλο της προπονήτριας, Κάθι Μπρέναχαν της ομάδας της Αιόβα, που είπε απλά στα κορίτσια της “ας παίξουμε για την Καρολάιν”. Από εκείνη τη στιγμή κάθε πόντος, κάθε σετ, κάθε αγώνας ήταν για τη “Λιν”.

Photo: Cate Cameron/Cate Cameron/Live Like Line Prod – © 2016 THREE PENNIES FOUND LLC

Δείτε το trailer της ταινίας “Miracle Season”