ΔΙΕΘΝΗ

Οι «μικροί» και «μεγάλοι» σταρ του Eurovolley 2017

Οι «μικροί» και «μεγάλοι» σταρ του Eurovolley 2017

Αν είστε από του… αριθμολάγνους που θεωρούν ότι «τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια» βρείτε από κάποια στοιχεία του 3ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας, τους παίκτες που για τον έναν ή τον άλλον λόγο ξεχωρίζουν από τους αντιπάλους τους στα 4 γήπεδα της διοργάνωσης.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

Τα «πιπίνια» και οι «παπούδες»

toobal

weber

Ο Εσθονός πασαδόρος, Κερτ Τόομπαλ (1.89μ), γεννημένος στις 3/6/1979 είναι βάση της αστυνομικής του… ταυτότητας στα 38 του χρόνια ο «Μαθουσάλας» της διοργάνωσης. Κάλλιστα μάλιστα θα μπορούσε να είναι και… πατέρας του νεαρότερου παίκτη του φετινού Euro, του Γερμανού διαγώνιου, Λίνους Βέμπερ (1.99μ) που όντας γεννημένος την 1η Νομεβρίου 1999 έχει ήδη επάξια κερδίσει τον τίτλο του «ρούκι» της διοργάνωσης!

france

yordanov-bulgaria

Ωστόσο, σε επίπεδο χωρών την πιο νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 24 χρόνια, 6 μήνες και 3 ημέρες την έχει η κάτοχος του τίτλου, Γαλλία, με τους Βούλγαρους του Πλάμεν Κονσταντίνοφ να θεωρούνται με μέσο όρο ηλικίας 28 χρόνια, 4 μήνες και 17 ημέρες οι «παπούδες» των φετινών αγώνων.

Ή του ύψους, η του βάθους…

maxresdefault-8

lemanski

rait

Σε ριμέικ της ταινίας του 1988 «Οι Δίδυμοι» θα μπορούσαν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν δύο διεθνείς, της Πολωνίας και της Εσθονίας. Στο ρόλο φυσικά του γίγαντα Αρνολντ  Σβαρτσενέγκερ ο 21χρονος μπλοκέρ της «οικοδεσπότριας» ομάδας, Μπαρτολομέι Λεμάνσκι, που με τα 217 του εκατοστά είναι ο υψηλότερος αθλητής του τουρνουά, ενώ σε αυτό του Ντάνι ντε Βίτο, ο κοντύτερος παίκτης στην Πολωνία, 35χρονο Εσθνονός λίμερο, Ρίκμπεργκ Ράιτ, που η ζωή τον… υποχρέωσε να βλέπει τον κόσμο από το 1,74μ. Και χωρίς… σκαμνάκι , παρακαλώ!

Οι ουρανοί είναι δικοί τους!

gyorgy_grozer

block_belgium

Όταν όμως οι μονομαχίες στο φιλέ «ανάβουν» τότε τα «πάντσερ» έχουν τον πρώτο λόγο με τον 33χρονο δίμετρο διεθνή Γερμανό, Γκεόργκι Γκρόζερ να «σκοτώνει» από τα 3,74μ. στην επίθεση, όπου είναι  ασταμάτητος. Κι αυτό γιατί οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» Νιμίρ Αμπντέλ Αζίζ  , Μικαελ Πάρκινσον, Τόμας Κέλεβιν (Ολλανδία), μαζί με τον Βούλγαρο, Τσβετάν Σοκόλοφ, τον Τούρκο Μάτιτς Μερτ και τον Βέλγο Άρνο Φαν ντε Βέλντε διαθέτουν μεν το υψηλότερο μπλοκ στη διοργάνωση, αλλά τα «κοψίματά» τους φτάνουν μέχρι τα 3.50μ.