A2

Μεικτή κόσμου…ο Μεσσηνιακός! (φωτό)

Μεικτή κόσμου…ο Μεσσηνιακός! (φωτό)

Άφησαν το βόλεϊ για το ποδόσφαιρο!  Τα κορίτσια του Μεσσηνιακού πέταξαν τις πράσινες φανέλες της ομάδας τους, φόρεσαν  ποδοσφαιρικές  εμφανίσεις και δημιούργησαν την μεικτή… κόσμου!

Με αφορμή τον αγώνα κόντρα στον ΟΠΕΡ για τον Α1 υποόμιλο γυναικών της Α2 κατηγορίας( 0-3 για τις φιλοξενούμενες), οι παίκτριες της Καλαματιανής ομάδας επισκέφθηκαν το Μουσείο της αθλητικής Ιστορίας, που υπάρχει στα Χανιά κάτω απο την αιγίδα του Συλλόγου φίλων των Εθνικών Ομάδων “Γαλανόλευκος Φάρος”.

messiniakos-faneles-0222222messiniakos-faneles-0444444-8

Εκεί οι κοπέλες εντυπωσιασμένες από τις πολλές εμφανίσεις που κοσμούσαν τα ράφια του Μουσείου, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν και με μπροστάρισα την Αθηνά Ζερίτη, δοκίμασαν  τις μπλούζες  παγκοσμίων αστέρων του ποδοσφαίρου και φωτογραφήθηκαν με πολύ κέφι.

Έτσι για λίγη ώρα η Χάσκου έγινε Sokratis,  η Ζερίτη Ronaldo, η Σκλήρη Messi η Πασσιά Zidane, η Μαρία Κωνσταντοπούλου Beckham! Μάλιστα η τελευταία δοκίμασε τεράστια έκπληξη όταν βρήκε τη φανέλα του αδελφού της και γνωστού τερματοφύλακα , Ντίμι Κωνσταντόπουλου που ξεκίνησε την καριέρα του από  την Καλαμάτα, συνέχισε Αιγάλεω, Κέρκυρα, Χαρτπουλ, Σουόνσι, Κάρντιφ, Κόβεντρι, Κέρκυρα, ΑΕΚ και φέτος στη  Μίντλεσμπρο.

souri-kypello-20044444-5messiniakos-maria-konstanto-07890

Η προπονήτρια-παίκτρια Γωγώ Σουρή , έψαξε την φόρμα του Ρεχάγκελ  αλλά δεν μπόρεσε να την βρει και αρκέστηκε να σηκώσει το τιμημένο του 2004 δίπλα στη φωτό του Ζαγοράκη, όπως και ο έφορος και αρχηγός  της αποστολής , Χρήστος Ζερίτης. Μάλιστα ο κ. Ζερίτης ανέβασε στο f/b της ομάδας  τις εντυπώσεις του από τα σπουδαία εκθέματα που περιέχει το  Αθλητικό Μουσείο των Χανίων:

skliri-me-fanela-messi-88888xeiladaki-kypello-77777

«Εδώ όλα μιλούσαν και μύριζαν Ελλάδα και Ποδοσφαιρικός Παγκόσμιος Χώρος. Και τι δεν είδαμε. Φανέλες όλως των Διεθνών παικτών μας που έχουν τιμήσει τα Γαλανόλευκα από το 1972 και μετά (αν θυμάμαι καλά), μπάλες ιστορικές και υπογεγραμμένες (οι μπάλες του ημιτελικού και του τελικού του Euro του 2004), δεκάδες φανέλες διεθνών σπουδαίων παικτών συνδεδεμένες με την ιστορική μας μνήμη, αναμνηστικά, φωτογραφίες ένα απίστευτα μεγάλο πλήθος αντικειμένων που συνδέονται με Μεγάλες Στιγμές του Ελληνικού και Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου ( το Κύπελλο που σήκωσε η Εθνική Ελλάδος το 2004. η φανέλα του Ζιντάν στον τελικό που έδωσε την κουτουλιά στον Ματεράτσι). Όλος ο χώρος μύριζε Αγώνα, Πάθος και Μεράκι.

messiniakos-faneles-033333messiniakos-055555-6

Αγώνα διότι όλες αυτές οι φανέλες και οι μπάλες έχουν φορεθεί και χρησιμοποιηθεί και δεν είναι τουριστικά εκθέματα, Πάθος διότι όλες αυτές οι Μορφές που φόρεσαν τα εκθέματα τίμησαν τις φανέλες τους και υπηρέτησαν με πάθος ασίγαστο την ιδέα πως εκπροσωπούσαν την Πατρίδα τους και όχι την Ομάδα τους, αλλά και Μεράκι διότι όλο αυτοί που οραματίστηκαν αυτό το Μουσείο ήταν εκεί και είδαν το όνειρό τους να είναι πραγματικότητα και μας ξεναγούσαν σε ονειρικό ταξίδι.

Στα μάτια τους είδαμε και στην φωνή τους ακούσαμε εκείνη την δύναμη που τους κινητοποίησε να μοχθήσουν-και να συνεχίζουν να μοχθούν-για να εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα σημαντικά εκθέματα και να συνεχίζει να ψηφίζεται Πανευρωπαϊκά ως το 4ο Μουσείο με αξία και επισκεψιμότητα.

Και βέβαια εκεί ήταν και η φανέλα του Ντίμη Κωνσταντόπουλου, σημερινού τερματοφύλακα της Μίλντεσμπρο και αδελφού της παίκτριας της ομάδος μας Μαρίας Κωνσταντοπούλου. Μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια από όλους μας.

messiniakos-faneles-0211111messiniakos-066666

Κύριε Νίκο Φλέκκα, Κύριε Γιώργο Χειλαδάκη, μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου σας ευχαριστούμε για όλα και καλή δύναμη στην συνέχιση των προσπαθειών σας στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

“ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ”.

Τέλος απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους Κρητικούς, Φίλους πλέον, που μας εξυπηρέτησαν πολλαπλώς και γενικώς μας φέρθηκαν άψογα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την φήμη της Κρητικής Φιλοξενίας.Ελπίζουμε να ανταποδώσουμε στον β΄γύρο.»

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...