Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μίλησε η εμπειρία στο Ρέθυμνο

Μίλησε η εμπειρία στο Ρέθυμνο

Ανάλυσε το

Το πρώτο τρίποντο της φετινής χρονιάς κατέκτησε ο ΟΠΕ Ρεθύμνου ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την έδρα αλλά και την εμπειρία του απέναντι στον νεοφώτιστο Αίαντα Ευόσμου και με το 3-0 ξεκίνησε με… χαμόγελα στην Α1.

Η εμπειρία υπερίσχυσε του ενθουσιασμού στην Κρήτη και ο ΟΠΕ Ρεθύμνου με κορυφαία την Στέλλα Λαγουδάκη που είχε 15 πόντους έφθασε σε ένα καθαρό τρίποντο που του δίνει ψυχολογία και αισιοδοξία για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Αίαντας Ευόσμου στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία πάλεψε όσο μπορούσε αφήνοντας το στίγμα μιας μαχητικής ομάδας που όμως τις λείπουν οι εμπειρίες και το καθαρό μυαλό που χρειάζεται για να τελειώσεις τις κρίσιμες μπάλες.

Οι γηπεδούχες μετά το αναγνωριστικό παιχνίδι στους πρώτους πόντους του Α σετ, φρόντισαν να αποκτήσουν διαφορά όπου και την διατήρησαν φθάνοντας στο 25-15 και το 1-0.

Στα δύο επόμενα σετ ο Αίας Ευόσμου ξεπερνώντας το τρακ του πρωτάρη ανέβασε την απόδοση του και μάλιστα ήταν ανταγωνιστικός μέχρι τον 20…

Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία του Ρεθύμνου που φρόντισε να τελειώσει τις κρίσιμες φάσεις και με το 25-23 και 25-23 να φθάσει στο 3-0 και τη νίκη.

Το… «κλειδί»

Η εμπειρία του Ρεθύμνου η αποτελεσματικότητα στα τελειώματα τόσο του δεύτερου, όσο και του τρίτου σετ ήταν αυτή που έφερε τη νίκη στις Κρητικές. Ο Αίαντας Ευόσμου αν και προσπάθησε το έλλειπε η εμπειρία να διαχειριστεί το παιχνίδι εκεί που έπρεπε με αποτέλεσμα αυτό να πάρει στον ΟΠΕΡ. 

Τάδε έφη…

Θανάσης Ντζαφέρης (Προπονητής ΟΠΕ Ρεθύμνου) : «Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη και αυτό που κρατάμε από το σημερινό ματς είναι οι τρεις βαθμοί. Υπήρχε λίγο άγχος, αλλά το ξεπεράσαμε από ένα σημείο και μετά και εκμεταλλευτήκαμε ιδανικά την έδρα μας»

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (Προπονητής Αίαντα Ευόσμου) : «Ήμασταν κατώτεροι του αναμενομένου και γι’ αυτό χάσαμε. Κάποια κορίτσια έπαιξαν για πρώτη φορά στην Α1 και στην ροή του αγώνα έγιναν κάποια λάθη τα οποία θα τα διορθώσουμε στο άμεσο μέλλον».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης) Παρασκάκη, Κατερίνη, Λαγουδάκη, Κλεισιάρη, Σαλούστρου, Ξαγοραράκη Β., Παπουτσή -λ / Ξαγοραράκη Τζ., Τσελάνη
Αίας (Ζωλασταθιάδης) Χρηστινίδου, Ανδρονικίδου, Κυριακίδου, Στεφανίδου, Καράτερζη, Ναϊντένοβα, Γεωργιάδου -λ / Ακριτίδου-λ, Μπουρνή, Ξανθοπούλου,
*Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...