BEACH VOLLEY

Μήνυμα ΕΟΠΕ για καθαρές παραλίες και μπιτς βόλεϊ!

Μήνυμα ΕΟΠΕ για καθαρές παραλίες και μπιτς βόλεϊ!

Τριακόσια και πλέον παιδάκια έλαβαν μέρος στη δράση της ΕΟΠΕ σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής, καθάρισαν την παραλία Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα και έμαθαν τα μυστικά του μπιτς βόλεϊ!

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας “μιλάει” από μόνο του για την άκρως επιτυχημένη κοινωνική και αναπτυξιακή δράση, που έλαβε χώρα στην πολύ γνωστή παραλία της Κερατέας. Ο καιρός ήταν… σύμμαχος και το μήνυμα για καθαρές παραλίες και… ατελείωτες ώρες μπιτς βόλεϊ!

beach_paidia

Το Δελτίο Τύπου της ΕΟΠΕ αναφέρει: 

Μία ακόμη καινοτόμος δράση της ΕΟΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής: «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας και γνωρίζουμε το beach volley», στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή (17/4) στην παραλία Κακή Θάλασσα!

Στην Κερατέα έχει ήδη… μυρίσει καλοκαίρι, και το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου στην πιο φημισμένη παραλία της περιοχής, Κακή Θάλασσα, στήθηκαν δέκα γήπεδα μίνι beach volley και εκεί το μήνυμα για beach volley σε καθαρές παραλίες εστάλη!

Πάνω από 300 παιδιά ηλικίας από τεσσάρων μέχρι 12 ετών, αφού καθάρισαν την παραλία από σκουπίδια, ξύλα και πέτρες στη συνέχεια είχαν την πρώτη τους επαφή με το άθλημα, μαθαίνοντας μάλιστα κάποια από τα μικρά μυστικά του, από τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδος beach volley, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλο, αλλά και την αθλήτρια των Εθνικών ομάδων beach volley, Πηγιάννα Μεθενίτη.

keratea lets do it  (235)

Ο πρόεδρος της επιτροπής beach volley της ΕΟΠΕ, και μέλος της επιτροπής beach volley της CEV, κ. Θανάσης Ρέρρας, αναφερόμενος σε αυτήν την δράση, υποστήριξε: «Είναι η πρώτη διοργάνωση τουρνουά μίνι beach volley για παιδιά κάτω των 12 ετών, που γίνεται στη χώρα μας και η οποία συνδυάζεται από μια δράση περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης. Τα παιδιά της Κερατέας από διάφορους συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς ήρθαν στη παραλία της Κακής Θάλασσας, την καθάρισαν και είχαν μια πρώτη επαφή με το beach volley, παίζοντας στα 10 ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να παίζουν το άθλημά μας σε καθαρές παραλίες!

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Λαυρεωτικής και το τοπικό συμβούλιο της Κερατέας. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί είχαν την ίδια ευαισθησία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και συνέβαλλαν τα μέγιστα σε αυτήν την δράση. Βρέθηκαν σήμερα εδώ παραπάνω από 300 παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία είχαν τη πρώτη τους επαφή με το beach volley. Έχουμε τη βούληση αυτές οι δράσεις να συνεχιστούν σε πολλές παραλίες σε όλη την χώρα για όλο το καλοκαίρι! Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση beach volley της ΕΟΠΕ για το φετινό καλοκαίρι, αν και ακόμη είναι Απρίλιος, και έτσι θέλω να ευχηθώ σε όλους “Καλό καλοκαίρι, γεμάτο beach volley στις καθαρές παραλίες της χώρα μας”».

keratea lets do it  (21)

Το καλό παράδειγμα στα παιδιά έδειξε και η Πηγιάννα Μεθενίτη, που είναι μέλος στον εθνικό σχεδιασμό beach volley της ΕΟΠΕ, η οποία αρχικά φόρεσε τα γάντια της, και καθάρισε μαζί με τα παιδιά την παραλία, ενώ στη συνέχεια τους έμαθε κάποιες κινήσεις από το αγαπημένο της άθλημα! «Θεωρώ πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, αλλά και της Κερατέας, που μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι. Χρειαζόμαστε σίγουρα πολλά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημά μας και ταυτόχρονα να μάθουν πως ο αθλητισμός είναι πολιτισμός», ανέφερε η ταλαντούχα αθλήτρια beach volley, η οποία τη φετινή σεζόν θα αγωνίζεται με την Άννα Σπανού στην… άμμο και πρόσθεσε σχετικά: «Πιστεύω πολύ στη νέα μου συμπαίκτρια, Άννα Σπανού και είμαι σίγουρη πως μετά από σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας ως νεοσύστατη ομάδα. Θέλω να ευχηθώ Καλό Καλοκαίρι με beach volley σε καθαρές παραλίες»!