Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Mission impossible» για Γκόρτσανιουκ στην Πολωνία!

«Mission impossible» για Γκόρτσανιουκ στην Πολωνία!

Αφού μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να “σώσει” τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου ο Έλληνας άσος είναι έτοιμος να αναλάβει μία ακόμη επικίνδυνη αποστολή στην καριέρα του, να κρατήσει στα σαλόνια του πολωνικού πρωταθλήματος την ιστορική Μπιγκοσντζ, με την οποία συμφώνησε πριν από λίγη ώρα.

Αν δεν ήταν γεννημένος πρωταθλητής, ο δίμετρος Γκόρτσανιουκ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν…. Πυροσβέστης! Κι αυτό γιατί πέρα από τις κούπες και τις διακρίσεις στην καριέρα του, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει την τελευταία πρόκληση μετά την άλλη, καλούμενος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να κάνει την διαφορά στις ομάδες που αγωνίζεται.

gkortsaniuk_zenia

Για μια ακόμη φορά λοιπόν ο 30χρονος Ζένια Γκόρτσανιουκ ξενιτεύεται, έχοντας όμως νωρίτερα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του. Μετά από εξάμηνη αποχή, δούλεψε σκληρά και κατάφερε όντας και MVP της 2ης αγωνιστικής, χάνοντας μόνο μια φορά στα 7 ματς που αγωνίστηκε, να είναι από τους κορυφαίους της νεοφώτιστης Νίκης Αιγινίου, που μετά από 9 ματς στη Volleyleague φιγουράρει με 6 νίκες και 3 ήττες από Ολυμπιακό, Φοίνικα, Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τους «Πειρατές» και την άλλη φετινή ομάδα έκπληξη, τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Όλα τα λεφτά στο… 14!

Στην Πολωνία το έργο του  δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού σε μία από τις ισχυρότερες Λίγκες της Ευρώπης, η νέα του ομάδα, Λούζνικα Μπιντγκοσζ είναι έπειτα από 14 αγωνιστικές στην 14η θέση της βαθμολογίας με την πολωνική ομάδα να είναι η 14η στην καριέρα του Ζένια, που εκτός από Λοκομοτίβ Χάρκιβ (Ουκρανία), Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Επίκουρος. Αριστοτέλης Σκύδρας, Φοίνικας Σύρου, Αλμα Ατι (Καζακστάν), Κριστάλ Βορονις (Ρωσία), Άρης, ΜΕΝΤ, Αλ Σάαντ (Κατάρ), Ηρακλής Χαλκίδας, Τοκάτ (Τουρκία), Νίκη Αιγινίου έχει αγωνιστεί και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Ωστόσο στην πρώην ομάδα του δικού μας Σέρβου τεχνικού, Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς και του Βέλγου προπονητή, του Πρωτοψάλτη, Βίταλ Χέινεν, ο Γκόρτσανιουκ με τον γνώριμο επίσης Βραζιλιάνο ακραίο, από την περσινή του θητεία στον Παμβοχαϊκό, Ενρίκε Μπατατζίμ, τον διεθνή Βούλγαρο ακραίο, Μετόντι Ανανίεφ. τον Πορτορικανό  πασαδόρο της, Εντγκάρντο Γκόας  και τους άλλους συμπαίκτες τους θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τον πρώην Πολωνό ομοσπονδιακού, Γιακούμπ Μπέντναρουκ να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο Αιγίνιο εξάλλου το κενό του Γκόρτσανιουκ, αναμένεται να καλύψει ο Κολομβιανός Λουκούμι, που σιγά σιγά επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ομάδας του Θανάση Στράντζαλη, μετά τον τραυματισμό του.