ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μυθική πρόκριση για την Ελπίδα!

Μυθική πρόκριση για την Ελπίδα!

Ιστορία έγραψε η Ελπίδα Αμπελοκήπων της Α2, η οποία απέκλεισε 3-0 τον ΟΠΕΡ και πέρασε για πρώτη φορά στην 8αδα του κυπέλλου γυναικών. Πλέον το εκπληκτικό συγκρότημα του Γιώργου Χρυσομαλίδη, θα αντιμετωπίσει και πάλι στην έδρα της στις 24/2, την Ηλιούπολη, με στόχο να επαναλάβει τον σημερινό της άθλο και να περάσει στο φάιναλ φορ που θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση της Σελήνης!

Οι «πράσινες» των Αμπελοκήπων, που κάνουν μια μυθική χρονιά, έφτασαν τις 20 νίκες σερί από την αρχή της χρονιάς (14 στην Α2 και έξι ματς στο κύπελλο με, Ακαδημίες Πρωταθλητων, Μυγδονιακό, Πειραματικό, ΧΑΝΘ, Βότση, ΟΠΕΡ).

Από την άλλη το αποδεκατισμένο Ρέθυμνο (η κεντρική Άννα Σαλούστρου δεν ακολούθησε την αποστολή για προσωπικούς λόγους), θέλει να ξεχάσει το γρηγορότερο τη σημερινή τραγική νύχτα και πλέον στοχεύει την προσπάθεια του στην παραμονή στην Α1 όπου έχει δυο αγώνες λιγότερο από τις ομάδες που παλεύουν με τον ίδιο στόχο.

Η Ελπίδα κυριάρχησε πλήρως από το το πρώτο σετ, πίεσε πολυ το Ρέθυμνο στο σέρβις και στην υποδοχή, όπου ξέφυγε με 22-14 και «κλείδωσε» το σετ με 25-17.

Μεγάλο θρίλερ είχαμε στο δεύτερο όπου ο ΟΠΕΡ ξεκίνησε καλύτερα (5-9) ωστόσο η Ελπίδα με αντεπίθεση διαρκείας πέρασε μπροστά με (15-16) για να φτάσουμε σε ένα χιτσκοκικό φινάλε.

Ο ΟΠΕΡ έφτασε σε σετ μπολ (23-24), αλλά έχασε το σέρβις (24-24) και δύο άσοι της Νώτη διαμόρφωσαν το τελικό 26-24 μέσα σε αποθέωση στο κατάμεστο κλειστό των Αμπελοκήπων.

Στο τρίτο σετ η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε από νωρίς με 15-10 και 21-16. Ο ΟΠΕΡ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια με Λαγουδακη, Ξαγοραράκη, Κλεισιάρη μελιωσε σε 21-19 αλλά μέχρι εκεί.

Η Ελπίδα με την πασαδόρο Σεφεριάδου να κάνει πράματα και θάματα, την εκπληκτική κεντρική Καλατάντζε, τη Νώτη, Γκοβεδάρου, τις αδελφές Μπολέτου, έδειξε τρομερό πάθος και θέληση και τελείωσε το σετ με 25-21 και 3-0 συνολικό σκορ μέσα σε έξαλα πανηγύρια που θύμισαν ποδοσφαιρικό ντέρμπι!

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Χρυσομαλίδης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση κι ακόμη κι αν χάναμε θα ένιωθα χαρούμενος διότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Προσπαθούμε να βρούμε ένα σχήμα μετά την απώλεια της Παπάζογλου και νομίζω ότι σήμερα το βρήκαμε. Το Κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων και είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε μία από αυτές τις εκπλήξεις και τώρα θα παίξουμε δίχως άγχος με την Ηλιούπολη».

Θανάσης Ντζαφέρης: «Η Ελπίδα έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια την πρόκριση. Συγχαρητήρια στην αντίπαλο μας και της εύχομαι καλή συνέχεια τόσο στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα».

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-21

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Μπολέτου Κ., Μπολέτου Ν., Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιώνα -λ / Βουγιουκλίδου, Κομνίνο

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης): Ξαγοραράκη, Παρασκάκη, Λαγουδάκη, Τσελάνη, Κογεράκη, Κλεισιάρη, Παπουτσή -λ / Κατερίνη