CHAMPIONS LEAGUE

Μόνο με… θαύμα στην 4άδα η Police της Στράντζαλη (fot)

Μόνο με… θαύμα στην 4άδα η Police της Στράντζαλη  (fot)

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για την παρέα της διεθνούς μας Όλγας Στράντζαλη το εμπόδιο της τουρκικής Βακίφμπανκ, καθώς στην Πολωνία η γηπεδούχος Τσέμιικ Πολίς ηττήθηκε με 3-0 (25-9, 25-15, 25-20) σετ από την τετράκις κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, στον α’ προημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πολωνική ομάδα του Τούρκου τεχνικού Φερχάτ Ακμπας δεν κατάφερε να δείξει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο απέναντι στις συμπατριώτισσές του, με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη ομάδα  του Ιταλού Τζιοβάνι Γκουιντέτι να περάσει σα… σίφουνας  από την πολωνική έδρα, και επιβάλλοντας από την αρχή πλήρως το ρυθμό της κυριάρχησε απόλυτα των γηπεδούχων σε όλους τους τομείς και έφτασε εύκολα στο θρίαμβο, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

chemik_police

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων για την φρεσκοεστεμμένη Κυπελλούχο Πολωνίας ήταν η Σέρβα Μπρακότσεβιτς με 12π, ενώ η Στράντζαλη,  που αγωνίστηκε ως αλλαγή μόνο στο α’ σετ, σημείωσε έναν πόντο έχοντας 1/3επ. Tοπ σκόρερ της τουρκικής ομάδας αναδείχθηκε με 16 πόντους η Ιζαμπέλε Χάακ, ενώ MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Ζέχρα Γκιουνές με 14 πόντους, εκ των οποίων οι 5 από μπλοκ.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα της Στράντζαλη ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα για την πρόκριση, καθώς στον β’ αγώνα των “8” στην Κωνσταντινούπολη η Βακιφμπανκ αρκείται και στην κατάκτηση 2 μόλις σετ για να σφραγίσει την συμμετοχή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

police_strantzali_vakifbank 2

Μετά το αποψινό ματς στην Πολωνία φαβορί  για την 4άδα μαζί με τη Βακίφμπανκ είναι οι ιταλικές Νοβάρα, Κονελιάνο και Μπούστο Αρζίτσιο. Συνολικά τα αποτελέσματα των α’ προημιτελικών είναι τα εξής:

Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) – Νοβάρα (Ιταλία) 1-3 σετ
Σκαντίτσι (Ιταλία) –  Κονελιάνο (Ιταλία) 2-3 σετ
Μπούστο Αρζίτσιο (Ιταλία) – Εξατσίμπασι 3-1 σετ
Τσέμικ Πολις (Πολωνία) – Βακιφμπανκ (Τουρκία) 3-0 σετ

Οι β’ προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 4/3