CHAMPIONS LEAGUE

«Μπλακ τζακ» ο τοπ σκόρερ Τζούριτς, αλλά ο Ν’ Γκαπέ την παρτίδα

«Μπλακ τζακ» ο τοπ σκόρερ Τζούριτς, αλλά ο Ν’ Γκαπέ την παρτίδα

Την καλύτερή της εμφάνιση στη “φούσκα” του Βερολίνου πραγματοποίησε κόντρα στην πανίσχυρη ρωσική ομάδα και  Ζενίτ Καζάν η ACH Volley Λιουμπλιάνας του Δημητρη Τζούριτς, που με πρωταγωνιστή τον Έλληνα άσο “κοίταξε στα μάτια” την παρέα του Γάλλου σουπερστάρ, Ν’ Γκαπέ, αλλά τελικά ηττήθηκε δύσκολα με 3-1 (25-16, 19-25, 28-26, 25-23) στο πέσιμο της αυλαίας των αγώνων του C’ ομίλου του α’ γύρου των προκριματικών της 4ης φάσης του Champions Leagueστη γερμανική πρωτεύουσα.

Η 6 φορές κάτοχος του τίτλου ομάδα του Αλεκνό, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ούσα καλύτερη σε επίθεση και μπλοκ πήρε εύκολα προβάδισμα με 1-0. Η απάντηση των πρωταθλητών Σλοβενίας ήταν άμεση και με ανεβασμένο μπλοκ, φτάνοντας τη διαφορά και σε νταμπλ σκορ (16-8) ισοφάρισε 1-1 τα σετ, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους στην παρθενική τους απώλεια σετ στη φετινή διοργάνωση.

Ακολούθησε μία συγκλονιστική, αμφίρροπη μονομαχία με τη Ζενίτ απέναντι στον Τζούριτς, που με 21 συνολικά πόντους, όντας ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων της Λιουμπλιάνας, ήταν μια ομάδα μόνος του. Ωστόσο οι Ρώσοι, παρά τα πολλά λάθη που έκαναν στα δύο τελευταία σετ (25 έναντι 14 της ACH Volley), όπου οι δύο ομάδες πήαγιναν πόντο-πόντο κατάφεραν με υπεροπλία στην επίθεση να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, διατηρώντας το αήττητο και την πρωτιά στον όμιλο με 9 βαθμούς.

Δεύτερη η γερμανική Μπερλίν με 6 βαθμούς, στην 3η θέση με 3β η ACH Volley Λιουμπλιάνας, ενώ 4η η πολωνική Γιαστρέμπσκι, που δεν συμμετείχε στη διοργάνωση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και οι αντίπαλοί της κέρδισαν τους 3 βαθμούς της νίκης άνευ αγώνα σε κάθε προγραμματισμένη αναμέτρηση με τους Πολωνούς.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους (19/38επ., 2 μπλοκ) ήταν ο Τζούριτς, ενώ για τους Ρώσους ο Ν’ Γκαπέ με 16π (14/28επ, 2 μπλοκ, 29%υπ., 21%αρ.)

Ο β’ γύρος του C’ ομίλου των προκριματικών της 4ης φάσης του Champions League που θα κρίνει τα πολύτιμα εισιτήρια για την 8άδα της διοργάνωσης, θα φιλοξενηθεί από 9-11/2/2021 στο ρωσικό Καζάν.

Foto: Michael Hundt