Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

MVP η Ξηντάρα

MVP η Ξηντάρα

Η Εβίτα Ξηντάρα της Θέτιδας Βούλας αναδείχθηκε MVP της 6ης αγωνιστικής καθώς η 25χρονη λίμπερο είχε 64% στην υποδοχή και με τις άμυνες της συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι «κυανόλευκες» να επικρατήσουν με 3-2 του Αίαντα Ευόσμου.

Η Εβίτα Ξηντάρα γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1993 και για δεύτερη σεζόν στην καριέρα της αγωνίζεται στη Volleyleague Γυναικών. Η 25χρονη λίμπερο ξεκίνησε την καριέρα της το 2010 από τον Ηρακλή Κηφισιάς, αγωνίστηκε στον ΖΑΟΝ για 5 χρόνια (2011-2016) και το 2016 μετακόμισε στη Βούλα και στην Θέτιδα.

Η νεαρή λίμπερο αναφερόμενη για την τιμητική διάκριση τόνισε «Δεν το περίμενα με τίποτα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεται το λίμπερο να παίρνει τέτοιους είδους βραβεία, οπότε αυτό με κάνει διπλά χαρούμενη. Το αφιερώνω στον σύλλογο, στις συμπαίκτριές μου και στον προπονητή μου που με στηρίζουν συνεχώς».

Δώρο ζωής και ανόδου

Αν και η Ξηντάρα για πρώτη φορά στη καριέρα της κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση, το… σπουδαιότερο βραβείο το πήρε τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ο σύντροφός της, της έκανε πρόταση γάμου την ημέρα των γενεθλίων της στο γήπεδο της Βούλας πριν την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πατρών.

«Ήταν τρομερή στιγμή και έκπληξη. Είχα παράλληλα και τα γενέθλιά μου, η ομάδα την περίοδο εκείνη βρισκόταν ένα βήμα πριν την άνοδο στην Volleyleague και ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου…».

Στόχος η Εθνική γυναικών

Η Ξηντάρα που βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον αθηναϊκό σύλλογο διανύει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα της και έχει ένα όνειρο. Να φορέσει στο μέλλον την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

«Θέλω η πορεία μου στο βόλεϊ να είναι συνεχώς ανοδική και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Δεν έχω αγωνιστεί στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες και θέλω κάποια στιγμή να έρθει η κλήση στην Εθνική γυναικών και να φορέσω την φανέλα της. Δεν υπάρχει αθλητής και αθλήτρια που να μην θέλει να αγωνιστεί με τη χώρα του. Είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος…».

Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα

Κλείνοντας, η Ξηντάρα αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών και για τους στόχους της ομάδας της.

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Είμαι ικανοποιημένη για την πορεία που έχουμε κάνει ως τώρα. Θέλουμε να κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια και όπου φτάσουμε. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και γιατί όχι να μην φτάσουμε στα πλέι οφ. Άμα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και τις καλές εμφανίσεις, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».