ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

MVP Κουρνέτας: «Θα ‘χω να το θυμάμαι για χρόνια»

MVP Κουρνέτας: «Θα ‘χω να το θυμάμαι για χρόνια»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτα κατέκτησε και το τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μια επιτυχία που όπως ήρθε θα έχει να την θυμάται για χρόνια!

Ο έμπειρος πασαδόρος ήταν… κλειδί στην κατάκτηση του τροπαίου αφού μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του, οι οποίοι προσέφεραν εντυπωσιακές φάσεις στον τελικό.

Για την επιτυχία και το πρώτο Κύπελλο του ΠΑΟΚ: «Μια ομάδα που θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πολλά στο άθλημα. Αυτή η χρόνια θα είναι απαρχή για την πορεία του ΠΑΟΚ. Κατακτά ένα τρόπαιο απέναντι στην ομάδα που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα, απέναντι στον Πρωταθλητή που έχει νοοτροπία πρωταθλητή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η προσπάθειά μας από την αρχή της χρονιάς».

Για το αν το καλοκαίρι που υπέγραφε είχε φανταστεί τίτλο: «Το καλοκαίρι ήμουν κοντά στο να σταματήσω το βόλεϊ. Ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ. Στην αρχή δεν ξέρω αν ήμουν έτοιμος να δεχτώ, ωστόσο πήρα αυτή την απόφαση το γεγονός ότι ο Γιάννης ο Καλμαζίδης ήταν προπονητής μου έλυσε τα χέρια χαίρομαι που ζω αυτές τις στιγμές με τον ΠΑΟΚ».

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο του MVP: «Στην οικογένειά μου που με στηρίζει, στους δικούς, σε όλα αυτά τα παιδιά που από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε και στον κόσμο που του δώσαμε πολλές χαρές».1

Για το αν αποκτά ο ΠΑΟΚ ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια: «Σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου δίνει ψυχολογικό αβαντάζ ωστόσο έχουμε ημιτελικούς αλλά και τον Ολυμπιακό που ξέρουμε ότι η νοοτροπία αυτών των αθλητών θέλουν να δείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Μας δίνει ένα ψυχολογικό κίνητρο για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Για το αν αυτή είναι μια αθλητική «απάντηση» στον Ολυμπιακό: «Είναι η δεύτερη φορά που φεύγω από τον Ολυμπιακό και είναι σαφώς πιο ήρεμα. Στον αθλητισμό συμβαίνουν αυτά. Τα συναισθήματα που νιώθω είναι πολύ πιο σημαντικά που με τη βοήθεια τη δική μου κατακτά ένα τίτλο. Θα χω να το θυμάμαι για χρόνια αυτό».

Για τους Συριανούς: «Χάρηκα πάρα πολύ που έγινε εδώ η διοργάνωση. Η Σύρος αναγνωρίζει το βόλεϊ και χειροκρότησε αυτή την ομάδα. Κάνει τα τελευταία χρόνια μια πολύ καλή προσπάθεια και έχει βοηθήσει πολύ το άθλημα».