Α1 ΑΝΔΡΩΝ

MVP o Ράϊτς

MVP o Ράϊτς

Ο Ιβάν Ραϊτς του Φοίνικα Σύρου αναδείχθηκε MVP της 6ης αγωνιστικής των Play-off της Volleyleague, καθώς ο Κροάτης διαγώνιος των Πειρατών ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στην Αθήνα.

Ο Ράιτς σημειωσε 14 πόντους σε 3 σετ με 12 επιθέσεις στις 18 πάσες (ποσοστό αποτελεσματικότητας 67%) και επίσης 1 πόντο από μπλοκ και 1 άσσο ήταν αυτός που οδήγησε τους “κυανέρυθρους” στη νίκη και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του Κροάτη που αναδεικνύεται MVP μετά την 19η αγωνιστική της σεζόν 2012-13.

Ο Ιβάν Ράιτς δήλωσε για τη διάκριση του «Παρόλο που το τελευταίο ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία, είναι ωραίο να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση και πολύ ικανοποιημένος που δείχνουμε συγκεντρωμένοι και σε καλή κατάσταση μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες. Ειλικρινά δεν είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση, αλλά όταν αναλογιστούμε όλα όσα έχουμε περάσει, με την καραντίνα και τον ιό, μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω να είμαστε εξίσου συγκεντρωμένοι και με ενέργεια στον ημιτελικό του League Cup και αν το κάνουμε αυτό, θα είναι ωραίο και ενδιαφέρον παιχνίδι».