ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

N. Μπονιφάντε: Ο διαιτητής ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά δεν χάσαμε από αυτόν

N. Μπονιφάντε: Ο διαιτητής ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά δεν χάσαμε από αυτόν

Για τη φάση του 13-14 στο τάι μπρέικ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε, ο οποίος αν και ήταν καυστικός για τον Βορειομακεδόνα ρέφερι, τόνισε ότι το παιχνίδι δεν χάθηκε από τα λάθη του και έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια.

«Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Συνήθως στις πρεμιέρες δεν παίζουμε τόσο καλά και όπως πέρυσι στα προκριματικά στη Νορβηγία, έτσι και σήμερα. Το Ισραήλ έπαιξε καλά αλλά εμείς χάσαμε το παιχνίδι γιατί δεν είχαμε υπομονή σε κάποιες φάσεις. Έπρεπε να ήμασταν πιο γενναίοι. Ήταν το πρώτο παιχνίδι σε έναν δύσκολο όμιλο. Για την τελευταία φάση, ο δεύτερος διαιτητής ήταν σε τέτοια θέση που ήταν αδύνατο να δει το πως πήγε η μπάλα. Τα ίδια σφυρίγματα έκανε και στο τουρνουά που παίξαμε στα Σκόπια. Κάποιοι διαιτητές τους αρέσει να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Περισσότερο ασχολιόταν με τον πάγκο μας και πως καθόμασταν παρά το παιχνίδι. Είναι η μόνη φάση που δεν μπορείς να πάρεις βίντεο ρέφερι. Ότι έγινε όμως δεν αλλάζει. Δεν χάσαμε μόνο από την τελευταία φάση, χάσαμε από άλλες καταστάσεις. Αλλά στο τέλος το τάι μπρέικ έκλεισε με άσχημο τρόπο. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και αύριο να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε την συνέχεια».

Κουμεντάκης: Δεν περιορίσαμε τα λάθη μας, καλύτεροι στη συνέχεια

Στα πολλά λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στο Ισραήλ να κάνει το παιχνίδι του στάθηκε ο ακραίος της Εθνικής Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος τόνισε πως στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παρουσιαστεί καλύτερο.

«Κάθε πόντος, κάθε φάση μετράει. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε μία πρεμιέρα κόντρα στον γηπεδούχο πρέπει να περιορίσεις τα λάθη και εμείς δεν το κάναμε και μας στοίχισε. Ξεκινήσαμε με ήττα αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Το Ισραήλ έπαιζε ελεύθερα και εμείς είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ματς αυτό αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά και το επόμενο παιχνίδι».