Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Να αποβάλλουμε γκρίνια και μιζέρια»

«Να αποβάλλουμε γκρίνια και μιζέρια»

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, το ημερολόγιο του 2015 από τη Λέσχη Φίλων Φοίνικα και τη διοίκηση του συλλόγου με τις αιχμηρές δηλώσεις διοικούντων και τοπικών ηγετών του νησιού να γίνονται πρώτο θέμα συζήτησης αφού στα δύσκολα μοιάζει να μην στηρίζουν το Πειρατικό!

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σύρου Χρηστιάννα Πάπιτση και Μάκης Δαδάος και οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Σταύρος Γουσγουνέλης.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση και του αντιπροέδρου του Φοίνικα Αντώνη Ρούσσου: “Φέτος η ομάδα ξεκίνησε με διαφορετικές συνθήκες και αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους. Δυστυχώς κάποιοι είναι πικραμένοι, θέλουν να διεκδικούμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, ωστόσο έπρεπε να κάνουμε μία επανεκκίνηση. Πρέπει να αποβάλουμε την γκρίνια και την μιζέρια σ’ αυτό το νησί. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να προβληθεί το νησί μας μέσω του αθλητισμού και του Φοίνικα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά κυρίως θέλουμε την καθημερινή βοήθεια όποιου μπορεί, είτε μικρή είτε μεγάλη. Ας προσπαθήσει λίγο η τοπική κοινωνία”.

Η μικρή προσέλευση του κόσμου και των τοπικών φορέων δεν έμεινε ασχολίαστη από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος σχολίασε: “Η εικόνα αυτή είναι απογοητευτική… Ο Φοίνικας έχει προβάλει τη Σύρο όσο καμία τουριστική έκθεση, όσο κανένας τουριστικός παράγοντας. Η συριανή κοινωνία και οι επιχειρηματίες όμως απέχουν. Τελικά τι θέλουμε γι’ αυτή την ομάδα; Να συνεχίσει να υπάρχει και να διαφημίζει το νησί μας ή να σταματήσουμε. Στις μεγάλες στιγμές είναι όλοι εκεί, στα δύσκολα όμως είναι που χρειάζεται στήριξη” ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

“Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα όλοι πριν να είναι πολύ αργά. Απευθύνω κάλεσμα στο δήμαρχο και στους φορείς του νησιού να δημιουργηθεί μία ομάδα στήριξης του συλλόγου. Το πρόβλημα για την ομάδα είναι φέτος, φέτος έχει την μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη και βοήθεια. Αν βγει η φετινή χρονιά, του χρόνου πιστέψτε με τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Λεονταρίτη, αναφέροντας ως παράδειγμα της γενικής αδιαφορίας και παθητικής στάσης σε πολλά θέματα στο νησί την απουσία ανθρώπων του τουρισμού από την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Σύρου που έγινε πριν λίγες μέρες.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σολάρης, ο οποίος πριν προχωρήσει στην παρουσίαση του ημερολογίου, ανέφερε: “Αυτή η απογοήτευση και η απουσία ορισμένων που διαπιστώνω τη φετινή χρονιά με οδήγησε στην ιδέα γι’ αυτό το ημερολόγιο προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα”.

diary_players_foinikas

Καλαίσθητο ημερολόγιο, ωραία δουλειά

Μία καλαίσθητη έκδοση, την οποία εμπνεύστηκε και “έντυσε” με τις φωτογραφίες του ο Αντώνης Σολάρης, ενώ η επιμέλεια-εκτύπωση έγινε από την Εκτυπωτική. Η έκδοση του ημερολογίου έγινε με μοναδικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των ημερολογίων, αλλά και των χορηγών που υπάρχουν σε κάθε σελίδα, θα διατεθούν στον σύλλογο.

Σημεία πώλησης ημερολογίων

Τα ημερολόγια του Φοίνικα είναι από σήμερα διαθέσιμα και θα μπορεί να τα προμηθεύεστε στα παρακάτω σημεία:

– Φαρμακείο Λεονταρίτη (Ν. Μανδηλαρά 2, Ερμούπολη)

– Σχολή Οδηγών 4Χ4 (Σ. Καράγιωργα 13, Ερμούπολη)

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Δαμίγος (Τ. Αμπελά 11, Ερμούπολη)

– Σούπερ Μάρκετ ΑΙ Φρέρης (Καταφιά, Πάγος)

– Πρατήριο Άρτου Ντάνος Αρτοποιήματα (Φοίνικας)

– Πολυκατάστημα Πρίντεζης Store (Ποσειδωνία)

– ΚΤΕΟ Σύρου (Ροζιά, Μάννα)