CHAMPIONS LEAGUE

Να μυήσουν τα μικρά αστεράκια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Να μυήσουν τα μικρά αστεράκια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Την ώρα που στην Ελλάδα ψάχνουμε τα ball boys με το κιάλι, στη Γερμανία οι διοργανωτές του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ αποφάσισαν να μυήσουν για τα καλά τους μικρούς αλλά ταλαντούχους βολεϊμπολίστες τους με την ενεργή τους συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η γερμανική Μπερλίν ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της και να φιλοξενήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (28/29-3) και οι διοργανωτές έχουν στόχο να βάλουν για τα καλά τα νέα ταλέντα του βόλεϊ να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση και να συμμετέχουν στις δράσεις του διημέρου.

Εξάλλου, ποιος δεν θέλει να είναι μέρος αυτής της διοργάνωσης, τα εισιτήρια της οποίας έχουν γίνει περιζήτητα. Κατά τη διάρκεια του Φάιναλ Φορ θα υπάρχουν είκοσι νέοι παίκτες ηλικίας 10-15 ετών ως ball boys που θα βοηθήσουν το προσωπικό με στόχο να βγει εις πέρας η διοργάνωση. Οι μισοί από τους μικρούς αυτούς μελλοντικούς αστέρες είναι παιδιά από το πρόγραμμα ανάπτυξης των γηπεδούχων.

«Οι παίκτες είναι όλοι ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουν στο Champions League Final Four», λέει ο Stefan Meingast. «Ένα γεγονός, όπως το Final Four μπορεί να παρακινήσει τα νέα ταλέντα μας και να αποκτήσουμε περισσότερα παιδιά για το πρόγραμμα της νεολαία μας». Περισσότερα από 100 παιδιά και έφηβοι ασκούνται σε τρεις βάσεις κατάρτισης με δέκα προπονητές σε συνοικίες της πόλης (Marzahn, Mitte, Charlottenburg) σε ομάδες νέων που εκτείνονται από την U12 έως και την U20.

Όπως η Άλμπα Βερολίνου στο μπάσκετ

Η Μπερλίν έχει πρότυπο στις ακαδημίες της το πρόγραμμα της Άλμπα Βερολίνου στο μπάσκετ. Μάλιστα οι δυο ομάδες συνεργάζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Profivereine machen Schule», που φέρνει τις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, χόκεϊ επί πάγου) της πρωτεύουσας της Γερμανίας στις αθλητικές τάξεις των σχολείων της πόλης.

Είναι φανερό ότι η αθλητική παιδεία στη Γερμανία και η οργάνωση σε κάθε μορφή αθλητισμού είναι στο μέγιστο βαθμό ενώ όσον αφορά το βόλεϊ είναι χαρακτηριστικό ότι θεωρούν πολύ σημαντική τριβή των μικρών αθλητών με το άθλημα. Οι εικόνες που λαμβάνουν ως ball boys είναι το ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο όνειρό τους, ένα όνειρο που για πολλούς επαγγελματίες παίκτες όπως ο Felix Fischer, ο Marcus Böhme ή ο Denys Kaliberda είχε κάποτε ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο!