Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ναξιώτικο τρίποντο στην Ηλιούπολη

Ναξιώτικο τρίποντο στην Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Ο Πανναξιακός πέρασε και από την Ηλιούπολη και επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 3-0 σετ στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής.

Ο Πανναξιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, αιφνιδιάζοντας την Ηλιούπολη που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Η πίεση από το σερβίς απέδωσε καρπούς για την ομάδα της Νάξου, αφού οι γηπεδούχες υπέπεσαν σε λάθη. Το 2-8 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ έγινε 10-22 και το σετ ήταν μη αναστρέψιμο με την Τοτσίδου να ολοκληρώνει με ωραία επίθεση 12-25.

Πιο ισορροπημένο το δεύτερο σετ με την Ηλιούπολη να μειώνει τα λάθη και να βελτιώνεται σε μπλοκ και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση με Μπόκα, Γιοβάνη και τον Πανναξιακό να χαλαρώνει κάπως μετά το 1-0 και να έχει ως κύρια λύση στην επίθεση την Τσβετάνοβα. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος με τις γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 24-24 και να φτάνουν με άσο στο 25-24 μια ανάσα από την ισοφάριση. Ωστόσο, οι αθλήτριες της Λυκογιάννη δεν διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με δυο άουτ επιθέσεις της Μπόκα, ο Πανναξιακός (25-27) έφτασε πρώτος στο 0-2 σετ.

Οι φιλοξενούμενες μετά και την κατάκτηση του δεύτερου σετ, παίζοντας απελευθερωμένα κατάφεραν να χτίσουν διαφορά (13-20) απέναντι στη μαχητική Ηλιούπολη, που έμεινε από δυνάμεις. Το σετ ολοκληρώθηκε 18-25 με τις Ναξιώτισσες να πανηγυρίζουν την 6η νίκη τους στο πρωτάθλημα. 

Το… «ταμείο»

Δεν υπάρχει καλύτερο “ταμείο” για το ελληνικό βόλεϊ από ένα γεμάτο κλειστό με φίλους της Ηλιούπολης και του Πανναξιακού μεσημέρι Κυριακής σε συγκερασμό με την τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης από την NΕΡΙΤ. 

Τάδε έφη…

Μάρβη Γιοβάνη (Ηλιούπολη): «Παίζαμε με μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Θα μπορούσαμε στο δευτερο σετ να ‘χαμε κάνει κάτι καλύτερο. Σιγά σιγά μαθαίνουμε και προσπαθουμε για ό,τι καλύτερο. Ο στόχος ο αρχικός είναι η παραμονή και κοιτάμε ξεχωριστά κάθε ματς».

Άννα Σαλούστρου (Πανναξιακός): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το σκορ δεν το δείχνει. Ξέρουμε πόσο κουρασμένες είμαστε και ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού που έρχεται, κρατάμε ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και ότι δείξαμε ομαδικότητα. Πλέον κοιτάμε τη ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Για το νησί αλλά και την ομάδα που για πρώτη φορά αγωνίζεται στη διοργάνωση είναι μεγάλη πρόσκληση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 12-25. 25-27, 18-25

Περισσότερα σε λίγο…