ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα εποχή στη CEV: Πρώην διεθνής αθλητής ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει το ευρωπαϊκό βόλεϊ

Νέα εποχή στη CEV: Πρώην διεθνής αθλητής ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει το ευρωπαϊκό βόλεϊ

Ο πρώην διεθνής ακραίος της Κροατίας Ρόκο Σίκιριτς είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για τον τίτλου του νέου πρέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV), καθώς τον προσεχή Αύγουστο θα διεκδικήσει τον ” θώκο” από τον Σέρβο νυν πρόεδρο Αλεξάνταρ Μπόρτιτσιτς.

Η Κροατία δεν είναι μια υπερδύναμη στο παγκόσμιο βόλεϊ, αλλά τώρα μπορεί να έχει έναν άνθρωπο στην κεφαλή της CEV. Ο Σίκιριτς έπαιξε 89 παιχνίδια για την εθνική ομάδα της Κροατίας, ενώ αφού κρέμασε την φανέλα του” ως αθλητής της γερμανικής Μπερλίν, διετέλεσε διευθυντής στην ομάδα του Βερολίνου,

Με μεγάλη εμπειρία από την επιτυχημένη καριέρα σε συνολικά 6 ξένα πρωταθλήματα (Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Η.Ε.Α. και Γερμανία) ο 42χρονος Σίκιριτς ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος όντας ένας από τους κύριους υποψήφιους για την προεδρία του CEV, κατι που αποτελεί τιμή για τον ίδιο. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της Σερβίας ο 43χρονος επεσήμανε τους εννιά βασικούς άξονες της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει εάν λάβει το χρίσμα, με στόχο την ανάπτυξη το ευρωπαϊκού βόλεϊ, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

“Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ 56 κράτη μέλη, χιλιάδες συλλόγους και παίκτες βόλεϊ που υπάγονται σε αυτόν τον οργανισμό. Είμαι πολύ περήφανος. Κατάγομαι από μια μικρή χώρα και με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσω αυτή τη νίκη. Βλέποντας τη δυσαρέσκεια που δημιουργείται στους κύκλους του βόλεϊ και τις δυνατότητες που έχει το ευρωπαϊκό βόλεϊ, εξέφρασα ανοιχτά την υποψηφιότητά μου και έλαβα μεγάλη υποστήριξη από πολλές χώρες. Το πλεονέκτημά μου είναι ακριβώς ότι προέρχομαι από μια μικρή χώρα, όπου θα μπορώ να ισορροπώ μεταξύ μεγάλου και μικρού” είπε ο κ. Σίκιριτς, που απολαμβάνει την στήριξη και εμπιστοσύνη της κροατικής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε.

“Έχω έξι βασικά σημεία και συνολικά 50 κατευθυντήριες γραμμές που θέλω να εφαρμόσω εάν πάρω μια εντολή που θα διαρκέσει μέχρι το 2028. Στόχος είναι να αναπτυχθεί το ευρωπαϊκό, το συλλογικό και το εθνικό βόλεϊ.

Το πρόγραμμα που θα κάνει εφικτό αυτόν τον στόχο είναι η ανασυγκρότηση του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι το κύριο προϊόν μας, η ίδρυση ενός εμπορικού-νομικού φορέα, της εταιρείας CEV, η οποία θα έχει όλα τα μέσα ενημέρωσης, το μάρκετινγκ και άλλα δικαιώματα υπό την ομπρέλα της, η ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης CEV που θα βοηθήσει τους συλλόγους στην κατασκευή υποδομών σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ υπάρχουν και άλλα αναπτυξιακά έργα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι είμαι ικανός και έτοιμος να αναλάβω αυτή τη θέση…”

Οι 9 βασικές ιδέες του Ρόκο Σίκιριτς που θα αλλάξουν το ευρωπαϊκό βόλεϊ:

1.Η CEV θα επιδοτήσει τηλεοπτικές εκπομπές, θα μοιραστεί τα κέρδη με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και θα εργαστεί για την αύξηση της τηλεθέασης του βόλεϊ.

2. Αλλαγή εγγραφής σωματείων σε αγώνες CEV και πληρωμή συμμετοχής για συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις υπό την ομπρέλα της CEV.

3. Νέοι τρόποι ταμειακών ροών προς CEV.

4. Αλλαγή των υφιστάμενων διαγωνισμών, ώστε περισσότερες εθνικές ομοσπονδίες και σύλλογοι να μπορούν να κερδίσουν χρήματα και να κάνουν πιο κερδοφόρα τη συμμετοχή τους στους αγώνες της CEV.

5. Παρουσίαση προστατευόμενων χορηγικών δικαιωμάτων ένα χρόνο πριν την έναρξη των αγώνων, ώστε ομοσπονδίες και σύλλογοι να κάνουν το σχεδιασμό τους εκ των προτέρων.

6. Αύξηση των επενδύσεων στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών για διοργανωτές και συμμετέχοντες.

7. Επανασχεδιασμός όλων των διαγωνισμών CEV για να γίνουν πιο ελκυστικοί εμπορικά και κερδοφόροι για όλους τους ιδιοκτήτες μετοχών.

8. Εξισορρόπηση των χρηματικών επάθλων (prize pool) σε όλες τις διοργανώσεις CEV, ώστε το χάσμα μεταξύ μικρών και μεγάλων ομοσπονδιών και συλλόγων να είναι ελάχιστο.

9. Καθιέρωση ενός εμπορικού προγράμματος, στο οποίο θα είναι όλοι παρόντες και θα έχουν φωνή. Χορηγοί, συνεργάτες, πρωταθλήματα, σύλλογοι και ειδικοί, όλοι με στόχο την ενίσχυση του διαγωνισμού CEV.