DARK ROOM

Νέες… μεταγραφές για Γιορντάνοφ, Μπερούτο στα γήπεδα της πολιτικής

Νέες… μεταγραφές για Γιορντάνοφ, Μπερούτο στα γήπεδα της πολιτικής

Δύο σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ, ο Ιταλός πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των “ατζούρι” Μάουρο Μπερούτο και ο Βούλγαρος διεθνής άσος, Μπόγιαν Γιορντάνοφ, που με την μακρόχρονη θητεία τους από την Volley League ανδρών άφησαν με το ήθος και τις επιτυχίες του το δικό τους στίγμα στο ελληνικό βόλεϊ, εδώ και λίγο διάστημα βρίσκονται σε ένα άλλο… γήπεδο, αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση στην καριέρα τους.

Συγκεκριμένα ο διαγώνιος Λέφσκι Σόφιας και γνώριμος από την πολυετή του επιτυχημένη παρουσία  στα γήπεδά μας με τα χρώματα των Ολυμπιακού, ΕΑ Πατρών, Παναθηναϊκού, Φοίνικα Σύρου και ΑΟΠ Κηφισιάς, Μπόγιαν Γιορντάνοφ είναι ένας εκ των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος “Ρεπουμπλικάνοι για τη Βουλγαρία” στις προσεχείς Κοινοβουλευτικές εκλογές 2021 της χώρας του.

Ο 38χρονος Super “Μπόμπο”, έχοντας… μια καραβιά τίτλων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, φιλοδοξεί με την πολυετή εμπειρία του στο  άθλημα, να φτάσει για πρώτη φορά και σε μία νέα διάκριση, εκτός… φιλέ!

“Είμαι αθλητής εδώ και 23 χρόνια. Η πολιτική έχει μπει στο ίδιο το άθλημα και θέλω να κάνω κάτι για τους Βούλγαρους αθλητές μετά το τέλος της καριέρας μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμμετάσχω σε εκλογές. Δεν ενδιαφέρομαι για την εξουσία, αλλά είμαι άνθρωπος που θέλει τον βουλγαρικό αθλητισμό να είναι ψηλά! και να κάνω περισσότερα για τους Βούλγαρους αθλητές! Ξέρω τι ισχύει για τις άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Eurostat ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται στην Βουλγαρία με τον αθλητισμό είναι μόλις 10%, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει στο 40%.  Σίγουρα έχω ακόμα πολλά να μάθω, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα…” δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής, Μόγιαν Γιορντάνοφ, που ακόμη και στο γήπεδο της πολιτικής θα έχει έναν ακόμη Έλληνα “συμπαίκτη” τον συνυποψήφιό του και μηχανικό, Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Στην Ιταλία αντίστοιχα ο 51χρονος  πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα” από το 2010-2015, Μάουρο Μπερούτο, που πρόσφατα διορίστηκε ως μέλος της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος (Partito Democratico), από τον νέο γραμματέα της κεντροαριστέρης παράταξης Enrico Letta, που διαδέχθηκε πριν από λίγες μέρες τον προκάτοχό του, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφασή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού λοιπόν είναι έτοιμος για μια ακόμη φορά να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, βάζοντας το δικό του “λιθαράκι” για την πρόοδο του ιταλικού αθλητισμού, ως υπεύθυνος του κόμματος για θέματα αθλητισμού.

“Είναι μια πολύ όμορφη, δημιουργική και συναρπαστική φάση, όπως σε όλες τις κρίσεις. Με αίσθημα ευθύνης, όλοι πρέπει να “σηκώσουν τα μανίκια τους”. Η μεγαλύτερη τύχη στην καριέρα μου ως προπονητής, ήταν που εργάστηκα για 3 χρόνια στην Ελλάδα και 6 στη Φινλανδία, δύο χώρες με εντελώς διαφορετικές κουλτούρες. Η προπόνηση λοιπόν ενός Έλληνα αθλητή είναι πολύ διαφορετική από την προπόνηση ενός Φινλανδού αθλητή. Κάτι σαν την προηγούμενη σύνθεση της παράταξης. Έτσι και το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει πλέον να οικοδομήσει μια νέα ταυτότητα. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων 70 ετών. Χιλιάδες σωματεία μετά την πανδημία “γονατίζουν” και δεν θα ξανανοίξουν ποτέ. Το βασικό μοντέλο των σπορ έχει καταρρεύσει και για αυτό το λόγο πρέπει να αναζητήσουμε και να χτίσουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο “φιλέλληνας” τεχνικός, δημοσιογράφος και κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας με ειδικότητα στην ανθρωπολογία.