ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες οδηγίες για προπονήσεις και Covid-19. Τι ισχύει

Νέες οδηγίες για προπονήσεις και Covid-19. Τι ισχύει

Οι νέες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τους εργαστηριακούς ελέγχους Covid-19 που πρέπει να εφαρμοστούν ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΛΕΪ (για τους αγώνες θα εκδοθούν νέες οδηγίες). Κατά τα άλλα, ισχύει το Προπονητικό Πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

•Αθλητές έως 11 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα, όπου τουλάχιστον το ένα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας

•Αθλητές 12 έως 15 ετών: δύο (2) self test την εβδομάδα, όπου τουλάχιστον το ένα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας

•Αθλητές 16 ετών και άνω : δύο (2) rapid test την εβδομάδα

• Μέλη της Προπονητικής Ομάδας & Στελέχη Ομάδας: rapid test ανά 1 εβδομάδα

* Από τους προληπτικούς ελέγχους εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (Παιδιά όλων των ηλικιών που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητών του Σωματείου) :

•Μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 παιδιών.

• Self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση κάθε εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την επιστημονική κοινότητα για εμβολιασμό των αθλητών, καθότι, εκτός των άλλων, η νόσηση με λοίμωξη COVID-19 μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν επιπτώσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των αθλητών και κατά συνέπεια στην καριέρα τους.